Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Çanakkale Ruhu Erdek'e taşındı

Çanakkale Ruhu Erdek

Çanakkale Savaşları Müzesi Erdek Kapalı Spor Salonu’nda ziyaretçilerini ağırlıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ortak projesi olarak ortaya çıkan Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Erdek'e geldi. Çanakkale Savaşı’nda yaşananlara bir nebze olsun tanıklık etmeyi amaçlayan müze Erdek Kapalı Spor Salonu’nda ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. 
Çanakkale’den Anadolu’ya Projesi kapsamında 12 yıldır şehir şehir gezen ‘Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi’ ilçemiz halkı ile buluştu. 
Çanakkale Savaşı’ndaki Milli Mücadele ruhunu vatandaşlara yaşatan müzede Çanakkale Savaşları ile ilgili birçok materyal, videolar, savaş objeleri ve o döneme ait açıklayıcı bilgiler yer alıyor. Çanakkale Savaşları ile ilgili broşür ve kitapların da yer aldığı müzeyi ziyaret edenler, kendilerini adeta Çanakkale Savaşı'nda cephedeymiş gibi hissederek o ruhu yakalayıp, o günlere tanıklık ediyor. 
Müzeye gelen vatandaşlara ve öğrencilere tarihi eserler hakkında bilgi veren Çanakkale 1915 Savaş Malzemeleri Müzesi Koordinatörü Cengiz Yürük Aslan, Çanakkale’ye gidemeyen ve oraları görme imkanı olmayan vatandaşların, özelliklede öğrencilerin Çanakkale destanını hissetmeleri amacıyla böyle bir kültür programı yaptıklarını açıkladı.   

                    
Çanakkale müzesinin 12 yıldan beri Türkiye'yi dolaştığını dile getiren Cengiz Yürük Aslan “Buradaki amaç Çanakkale'ye gidemeyen oraları göremeyen özellikle öğrencilerimize Çanakkale Ruhunu anlatmak bugünlere nasıl geldiğimizi anımsatmak özellikle Çanakkale'de kolay kolay görülemeyecek olan malzemeleri ayağa kadar getirmek. Bunun için düzenlenen program içerisinde 12 yıldan beri müzemiz Türkiye'yi dolaşıyor gitmediğimiz yer kalmadı, Kaymakamlıklarımız çok güzel bir şekilde öğrencilerimizi planlı programlı Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde müzeye ziyarete getiriyor. Bizlerde öğrencilerimizi burada ağırlayarak genel bir Çanakkale tanıtımı yaparak gezdiriyoruz. Bu vesileyle müzemiz bu yıl Balıkesir il ve ilçelerini dolaşıyor.18 Mart’ta Balıkesir ilindeydik daha sonra altı yedi ilçe gezdik. Bugünde Erdek'teyiz, müzemiz 2 Haziran'a kadar açık olacak. Kapalı Spor Salonunda kurulan müzeye öğrencilerimiz gelmeye başladı, Erdek İlçe Kaymakamlığımız güzel bir program dahlinde çocuklarımızı müzeye gönderiyor. Saat 14.00'a kadar öğrencilerimiz, 14.00'dan saat 18.00'a kadar da halkımıza açık olacaktır." diye konuştu. 
Haber: Tuncay Ertan

 



Anahtar Kelimeler: Çanakkale Erdek' taşındı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli