Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Çanakkale Savaşları Mobil Müze TIR’ı Edremit’te

Çanakkale Savaşları Mobil Müze TIR’ı Edremit’te

Türkiye'yi 12 yıldır dolaşmakta olan Çanakkale Savaşları Mobil Müze TIR’ı 107. yıl etkinlikleri kapsamında Edremit ilçesine geldi.

Türkiye'yi 12 yıldır dolaşmakta olan Çanakkale Savaşları Mobil Müze TIR’ı 107. yıl etkinlikleri kapsamında Edremit ilçesine geldi. 
Edremit Gençlik Spor ve Kongre Salonu’nda 03-13 Ocak 2023 tarihleri arasında açık olacak müzeye okullardan yaklaşık 9 binin üzerinde öğrenci ziyareti gerçekleştirilecek. 400 metrekare kapalı alanda Çanakkale Savaşlarında kullanılmış 1000 objenin bulunduğu müzenin açılışını Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Edremit Milli Eğitim Müdürü Yaşar Ciğer ve gezici müze yetkilisi Cengiz Yörükaslan, Büyükşehir Belediyesi Yetkilisi Kazım Arslan öğrenciler ile birlikte yaptı. 
Açılışta bir konuşma yapan Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş “Çanakkale Savaşları Mobil Müze TIR’ı tam 12 yıldır Türkiye'nin dört bir yanını geziyor. Bugün bu müzeyi Edremit'te ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Tam 9 bin çocuğumuzu belli bir periyot içerisinde gezecekler. Çanakkale ruhunu bu çocuklara en güzel şekilde anlatacağız. Burada gördükleri inşallah en kısa zamanda da Çanakkale'ye gitmelerine vesile olacaktır diye ümit ediyorum.” dedi. 
Gezici müze yetkilisi Cengiz Yörükaslan ise “12 yıldan bu yana Türkiye'yi dolaşıyor. Türkiye'nin hemen hemen her köşesine müzemizi götürdük. Oradakilere Çanakkale'yi anlattık. Özellikle öğrencilere yönelik bir program. Her gittiğimiz yerde öğrenci kitleleri programlanıyor. O program dahilin de geliyorlar. Biz onlara içeride bir Çanakkale anlatımı sunuyoruz. Ondan sonra da geziyorlar. Aşağı yukarı şimdiye kadar 30 milyon kişiye ulaştığımızı tahmin ediyoruz.” dedi. 
Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi 13 Ocak tarihine kadar gezilebilecek. Haber Merkezi
 



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli