Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Canbey, İletişim Başkanlığı bütçesi üzerinde konuştu

Canbey, İletişim Başkanlığı bütçesi üzerinde konuştu

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey TBMM’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bütçesi hakkında görüşlerini dile getirdi.

AK Parti Balıkesir Milletvekili Dr. Mustafa Canbey TBMM’de Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı bütçesi hakkında görüşlerini dile getirdi. 
İletişimin, bugün tüm dünyada müstakil bir politika alanı olarak öne çıktığını ifade eden Milletvekili Canbey, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bünyesinde kurulan İletişim Başkanlığı’nın ülkemizin iletişiminin kurumsal, bütünlüklü ve çok boyutlu bir yapıda sürdürülmesi adına önemli bir imkân sağladığını söyledi. 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın çalışmalarından Yunanistan’ın, terör örgütlerinin, Türkiye düşmanlarının rahatsız olmasını anladıklarının altını çizen Canbey “Zaten onların rahatsız olması, İletişim Başkanlığı’nın işini iyi yaptığının, doğru yolda olduğunun ispatıdır. Fakat muhalefetin İletişim Başkanlığı’mızı niye sürekli hedef aldığını anlamıyoruz.” dedi. 
CHP’li bir Milletvekilinin, İletişim Başkanlığı’ndan Anadolu Ajansı’na ödenek aktarılmasını yalanlarla çarpıttığına değinen Canbey, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner bakış açısıyla ve milletimizin güçlü desteğiyle hayata geçirilen, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bünyesinde İletişim Başkanlığı ihdas edilmiştir. Bu adım, ülkemizin iletişiminin kurumsal, bütünlüklü ve çok boyutlu bir yapıda sürdürülmesi adına önemli bir imkân sağlamıştır. Nitekim, İletişim Başkanlığının gerçekleştirdiği proaktif çalışmalar neticesinde bu alanda ülkemiz ve milletimiz adına ciddi kazanımlar elde edilmiştir. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı; Ülkemizin tez ve iddialarını uluslararası kamuoyuna anlatmaktadır. Dünyanın dört bir yanında yumuşak güç olarak öne çıkan, etkili kamu diplomasisi faaliyetleri yürütmektedir. Ayrıca İslam İşbirliği Teşkilatı, Türk Devletler Teşkilatı ve NATO gibi uluslararası örgütlerle işbirliği programları ve ortak medya platformları geliştirerek, ülkemizin uluslararası arenada nitelikli temsilini sağlamaktadır. Yurt içinde ve yurt dışında ülkemize ve kurumlarımıza yönelik sistematik dezenformasyonla mücadele etmektedir. PKK/YPG/PYD’den FETÖ’ye, bütün terör örgütlerinin kara propagandalarına her mecrada set olmaktadır. Devlet-millet ilişkisini güçlendiren CİMER dünyanın en büyük ve en etkili kamu iletişim merkezi haline gelmiştir. Burada en kritik husus tüm bu çalışmaların milli çıkarlarımız doğrultusunda içeride ve dışarıda, ülkemizin itibarını koruyacak ve yükseltecek bir anlayışla gerçekleştiriliyor olmasıdır. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın çalışmalarından Yunanistan’ın, terör örgütlerinin, Türkiye düşmanlarının rahatsız olmasını anlıyoruz ki, zaten onların rahatsız olması, İletişim Başkanlığı’nın işini iyi yaptığının, doğru yolda olduğunun ispatıdır. Fakat muhalefetin İletişim Başkanlığı’nı niye sürekli hedef aldığını anlamıyoruz. Muhalefete soruyorum: Siz hangi saftasınız? Ülkemizin menfaatlerinden yana mısınız yoksa Türkiye düşmanlarından yana mısınız?” 
Haber Merkezi



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı