Canbey İrlanda’dan seslendi: Avrupa İslamofobi’ye karşı önlem almalı
AK Parti Balıkesir Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Canbey, TBMM tarafından görevlendirildiği program çerçevesinde İrlanda’nın başkenti Dublin’e gitti.
Bölge Haberleri
Yayın: 26 Ocak 2023 - Perşembe 14:40
Güncelleme: 27 Ocak 2023 02:06
Canbey İrlanda’dan seslendi: Avrupa İslamofobi’ye karşı önlem almalı

AK Parti Balıkesir Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Dr. Mustafa Canbey, TBMM tarafından görevlendirildiği program çerçevesinde İrlanda’nın başkenti Dublin’e gitti. 
AK Parti İstanbul Milletvekili, TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki parlamento heyeti ile birlikte İrlanda’da yoğun programlar gerçekleştiren Milletvekili Mustafa Canbey, İsveç ve Hollanda’da Kuran’ı Kerim’e yapılan alçak saldırılara Dublin’den sert tepki gösterdi. 
Dini ve manevi değerlerimize saldırının ifade özgürlüğü olmadığının altını çizen Canbey, önce İsveç, daha sonra Hollanda makamlarınca Kur’an-ı Kerim’i yakma eylemine izin verilmesini lanetledi. 
Milli ve manevi değerimize saldırının, nefret ve insanlık suçu olduğuna dikkat çeken Canbey “İsveç Stockholm Büyükelçiliğimiz önünde ve Hollanda Lahey’de yaşanan kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e yönelik alçak saldırıyı lanetliyoruz. Avrupa’da yükselen İslam düşmanlığına karşı yöneticileri bir an önce akl-ı selime ve sorumluluğa davet ediyoruz.” diyerek sözlerine ekledi.

Haber Merkezi

  • Çarşamba 8.7 ° / 7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.6 ° / 6.6 ° false
  • Cuma 11.2 ° / 3.3 ° Güneşli
1

Erdek’te Akaryakıt İstasyonu Yıkıldı

2

Marmara ve Avşa’da BASKİ yatırımları ele alındı

3

ÜRÜN ALIM KAMPANYASI 14 ARALIK’TA SONA ERİYOR

4

İlkokul değil, sanki yaşam merkezi!

5

Bandırmaspor - Bodrum FK: 2-0

6

“Malta Parkı” görücüye çıktı!

7

Sualtı Tüfeğiyle Avcılık Belge ile Yapılacak