,
S.S. Bandırma Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin seçimli genel kurulu 27 Nisan 2025 Pazar günü yapılacak.
Uzun yıllardır kooperatifin başkanlık görevini yürüten Niyazi Güler’in, sağlık ve ailevi nedenlerini öne sürerek istifa etmesinin ardından başkanlığa Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Çapar aday oldu. Çapar, Bandırma’daki 14 Odadan 11’inin katıldığı toplantıda, gazetecilere basın açıklaması yaptı.
Çapar’ın açıklaması şöyle:
“Yapılacak olan seçimimizin kooperatif ortaklarımız ve esnaf camiamıza hayırlı olmasını gönülden dilerim.
Öncelikle kendimden bahsetmek isterim.1975 yılında, Yeni Yenice’de doğdum. 2002 yılından bu yana aktif olarak servis taşımacılığı yapıyorum.
Mesleki anlamda edindiğim tecrübelerle şoför esnafına yararlı olmak için ‘Birlikte başaracağız’ sloganıyla çıktığımız yolda yönetim kurulu arkadaşlarımla birlikte, 2018 yılından bu yana Bandırma Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanlığı ve yine aynı birliktelik olgusuyla servis camiasından arkadaşlarımızla, 2019 yılında kurduğumuz ‘S.S. Banser Bandırma Servis Taşıyıcıları ve Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi’ başkanlığını yapıyorum.
Biz, 7 yıl önce Bandırma’da, şoför esnaflarımızın zorlu geçen iş hayatlarını kolaylaştırabilmek, taşımacılık sektörünün gelişmesi ve Bandırma’mıza katkı sunmak için yola çıktık. Bu anlamda, kendi meslek grubumuzdaki arkadaşlarımıza sunduğumuz gelişme ve yenilikler herkes tarafından takdir edilmektedir.
Bugün geldiğimiz noktada, Bandırma S.S. Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi adaylık sürecinde de yönetimimizle beraber hedefimiz, yatırım ve özellikle işletme maliyetleri sürekli artan küçük esnafın finansal ihtiyaçlarını karşılamak adına devletimizin sunduğu imkânlar doğrultusunda esnafımıza destek olmaktır.
Dünya üzerinde küresel ekonominin etkisiyle ülkemizde de yaşanan kriz, paranın maliyetinin yükselmesi ve bu doğrultuda, bankalarda faiz oranlarının yükselmesine neden olmuştur. Küçük esnafın ayakta kalmakta zorlandığı böyle bir dönemde Kredi Kefalet Kooperatifleri’nin değeri daha da çok anlaşılmaktadır.
Yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber esnafın her zaman olmaya çalışacağımızı ve devletimizin sağladığı imkânları tüm esnafa eşit ve şeffaf bir
şekilde ulaştırmak için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağımızı taahhüt ederiz.
İnşallah, üyelerin teveccühü ile göreve gelirsek, görev süremiz boyunca yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımla birlikte önceliğimiz her zaman esnafla iyi iletişimde bulunmak, zor zamanlarda yanlarında olmak ve Bandırma Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin birleştirici bir güç olduğunu hissettirmek için çaba harcayacağız.
Bu doğrultuda, öncelikle bugüne kadar görev yapan tüm meslek büyüklerimize, başkan ve yönetim kurulu üyelerine gerçekleştirdikleri çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz.
27 Nisan 2025 Pazar günü yapılacak seçimin demokratik bir ortamda, sağduyulu bir şekilde, esnafımıza yakışır olgunlukta geçmesini temenni ederim.”
DESTEKLEYEN ODALAR
Çapar’a destek veren ve basın toplantısına katılan Oda başkanları ise şöyle:
Erkan Alpsu(Bandırma Balıkçılar, Manavlar ve Pazarcılar Odası), Hayri Özden(Bandırma Oto Ziraat Aletleri, Radyo Saat Tamircileri Esnaf ve Sanatkârlar Odası), Ömer Metin(Bandırma Bakkallar Odası), Adnan Gemici(Bandırma Tuhafiye Manifatura ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası), Şerafettin Çıkar(Bandırma Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası), Hasan Gündoğan(Bandırma Berberler ve Kuaförler Esnaf ve Sanatkârlar Odası), Sami İzci(Bandırma Ağaç İşleri Esnaf ve Sanatkârlar Odası), Ömer Işıkyıldız(Bandırma Otelciler ve Kahveciler Esnaf Odası), Hüseyin Taşçı(Bandırma Ayakkabıcı ve Tamircileri Esnaf ve Sanatkârlar Odası), Cüneyt Hoşaf(Bandırma Terziler Esnaf ve Sanatkârlar Odası)