Cari açığı Balıkesir azaltacak
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Özel Endüstri Bölgesi" ilan edilen Balıkesir SEKA Fabrikası´nın yeniden faaliyete geçmesiyle 150 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilerek cari açığın azaltılacağını söyledi.
Bölge Haberleri
Yayın: 11 Mayıs 2019 - Cumartesi 17:15
Güncelleme: 11 Mayıs 2019 17:15
Cari açığı Balıkesir azaltacak

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, "Özel Endüstri Bölgesi" ilan edilen Balıkesir SEKA Fabrikası´nın yeniden faaliyete geçmesiyle 150 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilerek cari açığın azaltılacağını söyledi.
Yılmaz, geçtiğimiz günlerde yeniden faaliyete geçen Balıkesir SEKA Fabrikası´nın Cumhurbaşkanı kararı ile özel endüstri bölgesi ilan edilmesini değerlendirdi.
Yılmaz, özel teşebbüs eliyle, 140 milyon Euro´luk yatırımla üretime başlayan SEKA Fabrikası´nın cari açığı yılda 150 milyon dolar azaltacağının öngörüldüğünü belirtti.
Türkiye´nin kağıdının Balıkesir´de üretileceğini kaydeden Yücel Yılmaz, "Devletimizin aldığı bu karar çok özel bir karar. Ülkemizin cari açık verdiği bu alanda yerli üretimi arttırmak Balıkesir´imize nasip oldu. Bu tesisimiz hurda kağıttan, kağıt üretecek. Bu yatırımın karşılığında yıllık 150 milyon dolarlık ithalatın önüne geçilecek ve kağıdı ülkemizde üretebileceğiz.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

  • Çarşamba 12 ° / 3.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 8.5 ° / 0.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 4.4 ° / 1.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Halit Yukay'ın ölümüne ilişkin davada tanık olan Kıvanç Tatlıtuğ: Çok tecrübeli bir kaptandı

2

Marmara Adalar Belediyesi'ndan Ada Kart İçin Önemli Duyuru

3

Otomobil Alevlere Teslim Oldu

4

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN ÇEVRE DOSTU YATIRIM HAMLESİ

5

KIVANÇ TATLITUĞ, YUKAY DAVASINDA TANIK OLARAK ERDEK’TE

6

ERDEK’İN ZİRVESİ BEYAZA BÜRÜNDÜ

7

İNSANSIZ DENİZ ARACI ERDEK’E GETİRİLDİ