Çarşı camiinde Mevlit Kandili coşkusu yaşandı
Peygamber efendimiz Hz. Muhammed`in doğum günü olarak kabul edilen ve İslam alemi tarafından kutlanan Mevlit Kandili ilçemizde coşku ile kutlandı.
Erdek Haber
Yayın: 03 Ocak 2015 - Cumartesi 17:28
Güncelleme: 03 Ocak 2015 17:28
Çarşı camiinde Mevlit Kandili coşkusu yaşandı

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed`in doğum günü olarak kabul edilen ve İslam alemi tarafından kutlanan Mevlit Kandili ilçemizde coşku ile kutlandı.
Hazreti Muhammed Mustafa’nın (sav) dünyaya teşrifinin kutlandığı Mevlit Kandilinde Müslümanlar akşam namazı öncesinde camiye gelmeye başladı.
İlçemiz Çarşı Camisini dolduran Müslümanlar, günahlarının affı, dualarının kabulü için ellerini sema ya kaldırdı.
Erdek İlçe Müftülüğü tarafından organize edilen Mevlit Kandili Programı, Mevlit okuması akşam ezanına müteakip başladı.
Kalabalık bir cemaatin katılımı ile gerçekleşen kutlama programında, ilçe merkezindeki camilerde görevli din görevlilerince Mevlüd-ü Şerif, Kur’an Tilaveti, ilahiler ve dualar okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan Erdek İlçe Müftülüğü Vaizi Faruk Saldıran, cemaate Mevlit Kandili hakkında bilgi verdi.
İlçe Vaizi Saldırgan`ın konuşmasının ardından, programın sonunda cemaat hep bir ağızdan edilen dualara amin diyerek program sona erdi.
Müftü Yalçın Çakıl Mahallesinde
Erdek İlçe Müftüsü İsmail Yalçın ise Mevlit Kandili için Çakıl Mahallesindeydi. Burada, mahalle halkı ile bir araya gelen Müftü Yalçın, Mevlit Kandilinin önemine değinen vaaz verdi. Haber : Taygun Ertan

  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 19.6 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
1

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

2

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

3

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI

4

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

5

Mevlanâ Camii görkemiyle dikkat çekiyor

6

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

7

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi