Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Cep telefonu İDO deniz feribotunda da serbest

Cep telefonu İDO deniz feribotunda da serbest

Yıllardır süren yasağın ardından şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının ardından İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) de feribot ve deniz otobüslerinde cep telefonu kullanma yasağını kaldırdı.

Yıllardır süren yasağın ardından şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının ardından İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) de feribot ve deniz otobüslerinde `cep telefonu kullanma` yasağını kaldırdı. Arabalı hızlı feribotun yanı sıra artık deniz otobüslerinde de yolcular cep telefonlarıyla konuşabilecek.
İDO`nun hayata geçirdiği düzenlemeyle artık feribotlarda "Cep Telefonunuzu Kapatın." şeklinde uyarıcı anonslar yapılmıyor. Yıllardır feribot ve deniz otobüslerinin cep telefonu sinyallerinden olumsuz etkilendiği gerekçesiyle yolculuk esnasında cep telefonunun açık bırakılmasına müsaade edilmiyordu. Feribotlarda bizzat kablosuz internet uygulamasının firma tarafından sağlanması, kablosuz internetin de bir tür cep telefonu şebekesi benzeri frekans olduğunu göz önüne alan yolcular uygulamaya tepki gösteriyordu.
İDO tarafından hayata geçirilen yeni uygulamada, artık "Güvenli yolculuk için lütfen cep telefonunuzu kapatın." şeklindeki uyarı anonsu yerine, "Sayın yolcularımız teknolojik gelişmeler ışığında yapılan düzenlemeyle artık cep telefonunuzu diğer yolcularımızı rahatsız etmeyecek şekilde kullanabilirsiniz." anonsu yapılıyor. Uygulamanın Yenikapı-Güzelyalı, Kabataş-Güzelyalı, Yenikapı-Bandırma, Topçular-Eskihisar olmak üzere tüm İDO feribot ve deniz otobüslerinde hayata geçirildiği belirtildi.
Geçtiğimiz gün, Bandırma`dan Yenikapı`ya hareket eden İDO`ya ait Feribotta yapılan `yasak kalktı` anonsu yolcular tarafından olumlu karşılandı. Böylece yolcu taşımacılığı yapan şehirlerarası otobüs firmalarının ardından deniz araçlarında da cep telefonu kullanılabilecek.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı