Tarih: 11.12.2015 17:02

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm ile bir araya gelen Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Şirinçavuş Mahallesinde gerçekleşen ÇED Toplantısını masaya yatırdı.

Facebook Twitter Linked-in

Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2015 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre % 1,4 arttı.
Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları % 0,2, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) % 2,7, otomotiv yakıtı satışları % 0,2 arttı.
Gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde; bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları % 1,4, elektrikli eşya ve mobilya satışları % 5,0, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları %5,1 arttı.
Tıbbi ürünler ve kozmetik satışları % 0,4, posta veya internet üzerinden satışlar ise % 0,8 azaldı.
Perakende satış hacmi bir önceki yılın aynı ayına göre % 3,4 arttı
Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi 2015 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 3,4 arttı. Aynı ayda gıda, içecek ve tütün satışları % 8,6 artarken, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) % 1,1 azaldı, otomotiv yakıtı satışları ise % 7,0 arttı.
Gıda dışı sektörlerin bir önceki yılın aynı ayına göre değişimi incelendiğinde; bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları % 8,0, elektrikli eşya ve mobilya satışları %0,7 azaldı.
Tekstil, giyim ve ayakkabı satışları % 9,0, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları % 0,2 arttı. Posta veya internet üzerinden satışlar ise %0,7 azaldı.
Perakende ciro bir önceki aya göre % 1,8 arttı
Mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2015 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre % 1,8 arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları % 1,0, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) % 3,2 artarken, otomotiv yakıtı satışları % 0,2 azaldı.
Perakende ciro bir önceki yılın aynı ayına göre % 7,9 arttı
Takvim etkilerinden arındırılmış cari fiyatlarla perakende ciro 2015 yılı Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre % 7,9 arttı. Aynı ayda; gıda, içecek ve tütün satışları % 17,1, gıda dışı satışlar (otomotiv yakıtı hariç) % 8,3 artarken, otomotiv yakıtı satışları % 2,8 azaldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —