Tarih: 28.02.2019 21:36

CHP Milletvekili Akın, Bakan Albayrak´ı eleştirdi

Facebook Twitter Linked-in

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, iktidarın ?istihdam müjdesini? sert bir dille eleştirdi.
Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak´ın, 2009 yılından bu yana 10 milyon istihdam yarattık açıklamasının doğru olmadığını öne süren Akın, ?TÜİK verileri 2009 yılından bu yana istihdam artışı 10 milyon değil 7 milyon. OECD verilerine göre ise 7,6 milyon. Ülkenin en yakıcı sorunu işsizlik. Kim doğru söylüyor? Son 5 yılda her 5 gençten biri işsizdi. Şimdi bu oran giderek artıyor. Biz, Damat Bakan Albayrak´ı Enerji Bakanlığı döneminden tanırız, ekonomi ehil ellerde değil.? dedi.
Gerçek işsizlik oranının 2002´de % 16,7 iken 2018´de % 18,1 olduğunu belirten Akın, TÜİK verilerine göre neredeyse her 4 gençten birinin işsiz olduğunu vurguladı.
?Ekonomi ehil ellerde değil ki işsizlik nasıl çözülsün? diyen Akın, iktidarın istihdam müjdesini eleştirdi.
Akın, şunları söyledi: ?Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2019 İstihdam Seferberliği Toplantısı´nda ?2019 yılında 2.5 milyon yeni istihdamı hayata geçireceğiz´ diye müjde veriyor. ?Kim inanır size Sayın Bakan´ diye soruyorum. Her müjde vatandaşa zulüm olarak dönüyor. Vatandaş hüsrana uğruyor. Damat Bakana inanmıyoruz. Çünkü ne diyor ?2009 yılında bu yana yaklaşık 10 milyon yeni istihdam oluşturuldu´ diyor. 10. Yıl Marşı´ndan esinlenerek ?10 yılda 10 milyon istihdam yarattık´ demeye çalışıyor. Bir kere, Damat Bakan Albayrak´ın ?10 milyon´ diye söylediği veri doğru değil. TÜİK verilerini incelerseniz, 7 milyon olduğunu görürsünüz. OECD verilerini incelerseniz 7,6 milyon olduğunu görürsünüz. Damat Bakan Albayrak´ı Enerji Bakanlığı yaptığı dönemden tanırız. Enerji ehil ellerde değildi. Şimdi Maliye de Hazine de, ekonomi de ehil ellerde değil. O yüzden, istihdam müjdesi veriyoruz gibi vaatlerle vatandaşın karşısına çıkmasınlar.?
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —