CHP Milletvekili Akın, uyuşturucu ile mücadeleyi meclise taşıdı
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, uyuşturucu madde konusunu TBMM gündemine taşıdı.
Bölge Haberleri
Yayın: 03 Mart 2016 - Perşembe 03:06
Güncelleme: 03 Mart 2016 03:06
CHP Milletvekili Akın, uyuşturucu ile mücadeleyi meclise taşıdı

Akın, İçişleri Bakanı Efkan Ala´nın yanıtlandırması istemiyle verdiği soru önergesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, uyuşturucu kullanma yaşının çok aşağılara düştüğüne ilişkin iddiaların bulunduğunu bildirdi.
Uyuşturucu ve madde bağımlılığı konusunun 2008 yılında TBMM´de kurulan bir Meclis Araştırması Komisyonu tarafından ele alındığını hatırlatan Akın, komisyonun çalışmasını tamamladıktan sonra raporunu verdiğini ve bu raporda çok değerli tespit ve önerilerin yer aldığını belirttikten sonra rapor önerilerinin idari birimlerce ne derece dikkate alındığı bilinmiyor, uyuşturucu kullanımının yaygınlaşmasının kaygı verici boyutlara ulaştığını söyledi.
Akın, soru önergesinde şu ifadelere yer verdi: ?2008 yılında kurulan TBMM Meclis Araştırma Komisyonu raporunda yer alan, Bakanlığınızın görev alanına giren konularda rapor önerisi doğrultusunda bugüne kadar herhangi bir çalışma yapılmış mıdır? Yapıldı ise yapılan çalışmalar nelerdir? Anılan Komisyon raporunda yer alan ve Bakanlığınızın görev alanına giren önerilerin ne kadarı ile ilgili gerekenler yapılmıştır? Gereği yerine getirilmeyen kaç öneri vardır? 2008 yılından bugüne kadar ülkemizde uyuşturucu kullanım miktarında nasıl bir gelişme olmuştur? 2008 yılı öncesine göre uyuşturucu kullanımının yaygınlaşarak arttığı iddiaları doğru mudur? 2008 yılından bugüne kadar uyuşturucu kullanımı nedeniyle yaşamını yitirenlerin yıllara göre sayısı nedir? 2008 yılından sonra uyuşturucu kullanım yaşında ciddi bir düşme olduğu, hatta 10 yaşlarına kadar düştüğü iddiaları doğru mudur? Balıkesir´de 2008 yılından bugüne kadar yapılan uyuşturucu operasyonu sayısı nedir? Bu operasyonlarda yıllara göre ele geçirilen uyuşturucu miktarı ve türleri nedir? Balıkesir´de 2008 yılından bugüne kadar uyuşturucu operasyonlarında yakalanan kişi sayısı nedir? Balıkesir´de uyuşturucu ile mücadele kapsamında hangi çalışmalar yapılmaktadır??
Haber Merkezi

  • Salı 33 ° / 15.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 32.9 ° / 15.5 ° Güneşli
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
1

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

2

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

3

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

4

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak

5

BAŞKAN DURSUN MİRZA’DAN TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

6

Bandırma'da motosiklet kazası: 1 yaralı

7

Akın’dan Amatör balıkçılara müjde: