CHP Milletvekili, bir sapığın nasıl öğretmen yapıldığını sordu
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Burhaniye´de yaşanan çocuk istismarı skandalını gündeme taşıdı.
Bölge Haberleri
Yayın: 27 Nisan 2019 - Cumartesi 16:34
Güncelleme: 27 Nisan 2019 16:34
CHP Milletvekili, bir sapığın nasıl öğretmen yapıldığını sordu

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Burhaniye´de yaşanan çocuk istismarı skandalını gündeme taşıdı.
İstanbul Küçükçekmece´de 5 yaşındaki çocuğun cinsel saldırıya uğraması henüz gündemdeyken, bir skandal olay da Balıkesir Burhaniye´de yaşandı. Burhaniye´de bir ilkokulda rehber öğretmen olarak görev yapan Ö. A. iki öğrenciyi taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alınıp, tutuklandı. Skandal olay, Burhaniye ilçesinde yaşandı. Bir ilkokulda rehber öğretmen olarak görev yapan Ö.A.´nın öğrencileri uzun süredir taciz ettiği iddia edildi. Olay, tacize uğrayan ilkokul 4.sınıf öğrencilerin durumu anneleriyle paylaşması sonucu ortaya çıktı. Ailenin şikayetci olması sonucu gözaltına alınan Ö.A. tutuklanarak Burhaniye Cezaevi´ne konuldu.
Konuyu gündeme getiren CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin duruma isyan ederek ?bu sapık nasıl öğretmen yapıldı anlamak mümkün değil. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullarımızda yaşanan bu skandal olay her yönüyle araştırılmalıdır. Aileler çocuklarını kime emanet ettiğini bilmek istiyor. Bu olay eğitim camiamız içinde yaşanan kelimenin tam anlamıyla bir skandaldır. Söz konusu sapık şahıs, daha evvel Tokat´ta görev yaparken benzer iddialarla yine gündeme gelmiş, polisin evine yaptığı operasyonda şahsın bilgisayarında çok sayıda çocuk pornosu görüntüleri ortaya çıkmış olmasına ve polisin bu görüntüleri mahkemeye sunmasına rağmen görevli hakim tarafından serbest bırakılmıştır. Bununla birlikte, Burhaniye´de gözaltına alınıp, tutuklanan şahsın bilgisayarlarında inceleme yapılmamıştır. Bu akıl alır bir durum değildir. Bu sapığın eğitim camiamız içerisinde nasıl tutulduğu, çocuklarımızın başına nasıl öğretmen yapıldığı, hangi sendikanın üyesi olduğu soruları cevaplanmayı bekleyen sorulardır. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk bu sorulara cevap vermek zorundadır.? ifadelerini kullandı.
Meclisin çocuk hakları için acilen toplanmasını isteyen Aytekin, ?TBMM acilen toplanıp derhal gereken düzenlemeleri yapmalıdır. Halk bizden bu konuda somut adımlar beklemektedir. Bir tek çocuğumuzun daha istismara uğraması kabul edilemez. Artık radikal adımlar atılmalı ve bu konu ivedilikle çözülüp, Türkiye rahat bir nefes almalıdır.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi

  • Perşembe 19.9 ° / 15.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 23.5 ° / 15.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 21.2 ° / 13.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Manyas’ta park halindeki araç alev alev yandı

2

Manyas’a yeni kaymakam

3

Zeytin üreticisi, 5 milyon 672 bin kilogram rekolte beyanında bulundu

4

Ödüllü E-Spor Turnuvaları bayram havası estirecek

5

Erdek TOBB 18 Eylül Ortaokulu Yeni Binasında Eğitime Başladı

6

Japon Deprem Uzmanı Moriwaki’den Bandırma Uyarısı: “400 Yıldır Enerji Biriktiriyor, Dikkatli Olunmalı”

7

Erdek’te Ulaşımda Yeni Dönem Başladı