Tarih: 09.07.2012 00:00

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça:

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma ve ülke gündemine ait çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, toplumu kamplara bölücü uygulamalar ve dil kullandığını öne süren Milletvekili Havutça, "Oysa biz, barış, sevgi ve hoşgörüyü temsil eden bir partiyiz" dedi.
AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan`ın, 2002 yılından bu yana iktidarda bulunduğu bir dönemde, Bandırma`nın il olması konusunda verdiği bir yasa önerisinin bulunmadığına dikkati çeken Havutça, şunları söyledi:
"Şu anda benim de üyesi bulunduğum İçişleri Komisyonu`nda bekleyen 33 yasa önerisi içinde, Öztaylan tarafından, Bandırma`nın il olması konusunda verilen bir önerge bulunmamaktadır. 11 Ocak 1993`te, DYP Balıkesir milletvekilleri tarafından, Bandırma`nın il olması konusunda verilen önerge, meclis iç tüzüğünün, `Bir yasama döneminde sonuçlandırılmayan önerge, yenilenmediği takdirde hükümsüzdür` diyen 77. maddesi gereğince geçersin kalmıştır. 2004 yılında, Sedat Pekel`in Balıkesir Milletvekilliği döneminde, Bandırma`nın il, Sarıköy`ün ise ilçe yapılmasını isteyen önergesine diğer Balıkesir Milletvekilleri Orhan Sür ve Ali Kemal Deveciler`in yanı sıra AKP`den A. Edip Uğur, Turhan Çömez, Ali Osman Sali, İsmail Özgün ve Ali Aydınlıoğlu ile birlikte meclisten 165 milletvekili daha imza koymuştur. Yani, Cemal Öztaylan`ın, AKP döneminde, Bandırma`nın il olması konusunda yasa önergesi verdiği şeklindeki sözleri gerçek dışıdır."
Öztaylan`ın, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ile ilgili iddialarının da gerçek olmadığını öne sürerken, "Ayrıca sayın Öztaylan`ın bu konudaki üslubunu da çirkin ve siyaset ahlâkına aykırı buluyorum" dedi.
Havutça, ayrıca, İDO`nun fahiş bilet uygulaması, Balıkesir`in Büyükşehir olması ve diğer bazı konular hakkındaki düşüncelerini de açıkladı.
Önder Balıkçı



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —