Tarih: 17.10.2012 00:00

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: Ada belediyeleri için ayrı bir statü uygulanmalı

Facebook Twitter Linked-in

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir`in de aralarında bulunduğu 13 ilin Büyükşehir kapsamına alınırken, beldelerin kapatılmasının doğru olmadığını öne sürdü. 
Ada belediyelerinin kapatılması yerine onlar için özel bir statü gerektiğine de dikkati çeken Havutça, şunları söyledi:
"Balıkesir ilinde de, bu konumda Avşa Belediyesi bulunuyor. Ülkemiz turizmi açısından özel bir yeri bulunan Avşa Belediyesi`nin kapatılması hata olup, turizm hizmetleri açısından sıkıntı yaratacaktır."
Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü`nün tüm arazisinin, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`ne verilmesi gerektiğini de vurgulayan Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
"Bir kentin ekonomik gelişmesinde fakültelerin rahat bir ortam içinde eğitim-öğretim vermelerinin rolü büyüktür. Örneğin, Bursa`nın gelişmişlik oranının yüksekliğinde, Görükle Kampüsü`nün katkısı büyük olmuştur. Bu nedenle, eski ismi Merinos Çiftliği olan bugünkü Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü alanının tümünün, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`ne bırakılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü Bandırma ve yöresinde, koyunculuk araştırması üzerine çalışmalar yapabilecek birçok kuruluş bulunmaktadır. Bu konuda, önümüzdeki günlerde TBMM`ye bir önerge vereceğim."
Önder Balıkçı



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —