Tarih: 20.11.2012 00:00

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Sarı:

Facebook Twitter Linked-in

Erdek Belediye Başkanlığını üstlendiği dönemde hakkında, "ihâleye fesat karıştırma" suçlamasıyla Bandırma Ağır Ceza Mahkemesi`nde, iki ayrı davadan hakkında toplam 9 yıl, iki ay hapis cezası verilen CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı, "Hakkımızda, düzmece bilirkişi raporuna dayanılarak mahkumiyet kararı verildi" dedi.
Belediye Başkanlığı döneminde kendisinin de, kaymakamlar, belediye başkanları, savcılar, yargıçlar gibi kamu görevi yaptığının altını çizen Sarı, şunları söyledi:
"Kamu görevinde bulunan kişilerin, öncelikle vicdanlarına, ilâhi adalete hesap vermeleri gerekir. Benim vicdanım son derece rahat. Aslında, hakkımızda açılan davalardan hüküm giydiğimiz iki dosyamızda da bir sıkıntı yok. Biri benzinlik, diğeri ise 3,5 metre karelik küçük bir işyerinin ihâlesi olayında değil belediyeyi zarara uğratmak, belediyeye, yani kamuya büyük kazanç sağladığımız ortada. Bu olaylarda belki küçük hatalarımız olmuştur ama belediyeyi zarara uğratmak yerine kâr getirdiğimiz tartışılmayacak kadar açıktır. Kaldı ki, 2009 yılı yerel seçimlerinden önce belediyemizi iki kez denetleyen müfettişler, bu iddialar nedeniyle hakkımda suç unsuru bulunmadığını raporlarıyla belirtmişlerdi. Hakkında karar verilen dosyaların yeniden görüşülmesi hukuka aykırıdır. Ancak, daha sonra, görevini kötüye kullandığı mahkeme kararıyla sabit görülüp, 8,5 yıl ceza alan bir bilirkişi, CMÖ tarafından yeniden görevlendirilerek, bu CMÖ raporuna dayanılarak, yetkisiz ihâle yaptığımız öne sürülüp, hakkımızda ceza verilmesi gerçekleştirilmiştir. Bu bir düzmece dosyaya dayalı, siyasi karardır. Şimdi, gerekçeli kararın açıklanmasını bekliyoruz. Ardından Yargıtay aşaması başlayacak. Her şeye karşın Türk adaletine güveniyoruz."
Dosyadaki petrol Ofisi ihâlesinin tarihi üzerinde bile tahrifat yapılarak, kendisinin suçlu duruma getirildiğini öne süren Sarı, otogarda, Mehmet Ali Ölçek`e kiralanan 3,5 metre karelik yer hakkında da şunları söyledi:
"Mehmet Ali Ölçek`in eşi, bu yeri, ihâle yoluyla kiralamasından kısa bir süre sonra kanser hastalığına yakalanıp, yaşamını yitirdi. Biz de, yasal mirasçısı olması nedeniyle bu yeri, daha sonra Mehmet Ali Ölçek`e kiraladık. Görevim süresi içinde belediyemize ait mülklerdeki 78 kiracının, yerlerini tahliyesini sağlayıp, yeniden ihâle ederek, belediyemize büyük gelir sağladım. Eğer kamuya gelir sağlamak suçsa, vicdanım rahat, cezaevinde de Erdek için yatarım."
Kendisinin belediye başkanlığını yürüttüğü dönemde Erdek`te huzur bulunmadığı iddialarının da gerçek dışı olduğunu vurgulayan Hüseyin Sarı, şöyle konuştu:
"O günlerde huzur vardı. Asıl şimdi yok. Erdek, bu dönemde, ilçemiz tarihinde şimdiye dek hiç görülmedik biçimde iftira yoluyla bir siyasi imhayı gerçekleştirmek istiyor. Ama halk, mazlumların yanındadır ve gerçekleri görmektedir. Bu siyasi imhayı gerçekleştirmek isteyenler unutmasın ki, herkesin çoluğu-çocuğu var. Bu iş, uzar gider."
Erdek siyasetinin, dürüst kişilerin elinde olması gerektiğinin de altını çizen Sarı, "Şöyle bir bakın bakalım, belediye başkanlığım dönemimde benim ve ailemin mal varlığı artmış mı, azalmış mı?" diye sordu.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, gelecekte "ihâleye fesat karıştırma" suçundan yargılanarak, ceza alacağını, bu konuyu CHP`li belediye meclis üyelerinin de bildiğini vurgulayan Sarı, hakkında verilen mahkumiyet kararının, Yargıtay tarafından bozulacağı inancını taşıdığını, konuyla ilgili olarak önümüzdeki günlerde basın toplantısı düzenleyeceğini sözlerine ekledi.  Önder Balıkçı



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —