Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili Akın, iktidara verdi veriştirdi

CHP Milletvekili Akın, iktidara verdi veriştirdi

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulu’nda 2023 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen karara sert tepki gösterdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, TBMM Genel Kurulu’nda 2023 yılı bütçesi üzerine yaptığı konuşmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na verilen karara sert tepki gösterdi. AK Parti’nin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele edeceğiz diyerek iktidara geldiğini söyleyen Akın, bugün iktidarın kendisinin yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklara dönüştüğünü dile getirdi. 
Akın, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İşte yasağın son örneği; İmamoğlu'na talimatla verilen hapis cezası ve siyasi yasak kararı. Buradan soruyorum:16 milyon İstanbullunun iradesine de mi yasak koyacaksınız? Yetmedi 84 milyon vatandaşımızın iradesine de mi yasak koyacaksınız? En büyük ahmaklık bu değil de nedir? Hiçbir belediye başkanımızı; hiçbir partilimizi size yedirmeyiz.” 
CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı adalet yürüyüşünün devam ettiğini hatırlatan Akın “Maltepe’de adalet yürüyüşü bitti sananlar büyük yanılgı içindeler. Adalet yürüyüşümüz Saraçhane’den devam edecek” diye konuştu. 
Genel Kurul’daki iktidar milletvekillerine seslenen Akın, “Siz rahatsız değil misiniz? Böyle mi milli iradeyi savunuyorsunuz? Bu karar karşısında tepki göstermeyenler darbeci zihniyete sahiptir. Bu karar ahmaklık değil de nedir? En büyük ahmaklıktır. Daha İstanbul seçimini hazmedemeyenler, 6 ay sonra iktidara kaybedecekler. O zaman ne yapacaksınız? Bu ülkeye ya adalet gelecek, ya adalet gelecek” değerlendirmesinde bulundu. 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın açıkladığı verilerle algıyı yönetmeye çalıştığını ileri süren Akın, asgari ücretle alınan elektriğin artık % 30, doğalgazın ise % 33 daha az alındığını belirterek “Bizi kıskanan Avrupa’da birinci sıradayız ama nerede? Pahalılıkta, enflasyonda, yoksullukta açık ara birinci sıradayız. Avrupa’da enerji enflasyonu % 38,3. Türkiye’de % 142,6. Avrupa’nın tam 3 katı” diye konuştu. 
AK Parti’nin seçimi finanse etmek için BOTAŞ’ın Rusya’ya borcunu seçim sonrasına ertelenip ertelenmediğini soran Akın, şunları ifade etti: “Rusya’ya borcu ödemeyecekseniz vatandaşın da faturalarını da bir yıl erteleyecek misiniz? Yoksa seçimi finanse etmek için mi Rusya’ya borcu erteliyorsunuz?Peki bu yıl hiç kimse soğukta kalmayacak diyebilir misiniz? 2024 yılında ne kadar para faizi ile Rusya’ya ödenecek? Bu para kimin cebinden çıkacak? BOTAŞ’ı batırmanın bedelini destek gibi söyleyip, vatandaşa bu zararı ödetip sonra da 100 milyar lira sübvanse ediyoruz demek milletin aklıyla alay etmektir.” 
Türkiye’nin güneş ve rüzgârda büyük potansiyeli olduğunu ancak iktidarın bunu heba ettiğinin altını çizen Akın “2002’de iktidara geldiğinizde kurulu elektrik gücü kapasitesinin % 39’u zaten yenilenebilir enerjidendi. 20 yılda yaptığınız % 15’i, % 54 gibi göstermek ancak size yakışır” diyerek sözlerine ekledi.   
Haber Merkezi
 



Anahtar Kelimeler: Milletvekili iktidara verdi veriştirdi
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı