CHP Milletvekili sözlü mülakatın kaldırılmasını istedi
CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, vermiş olduğu kanun teklifi ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılarak sözlü mülakatın kaldırılmasını talep etti.
Bölge Haberleri
Yayın: 23 Ekim 2021 - Cumartesi 16:28
Güncelleme: 23 Ekim 2021 16:28
CHP Milletvekili sözlü mülakatın kaldırılmasını istedi

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, vermiş olduğu kanun teklifi ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılarak sözlü mülakatın kaldırılmasını talep etti. 
Kanun teklifi ile liyakatin her alanda durdurularak ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini belirten Aytekin, kanun teklifinde şunları kaydetti: “KPSS, anayasadaki eşitlik ilkesi çerçevesinde devlet memuru olmak isteyen adaylar için standart bir durum sağlamak ve ayrımcılığı, kayırmacılığı engellemek için getirilmiştir. Bununla birlikte, mevzuatta kamu kurumlarının sıklıkla başvurduğu yöntem ise sözlü mülakatlar olmuştur. Yazılı sınavın yanında sözlü sınavlarda da başarılı olma “zorunluluğu” sıklıkla uygulanırken, kamuoyunda bu konuda çeşitli güven problemleri ortaya çıkmıştır. Sıklıkla haberlere konu olduğu şekliyle, adayın yazılıda başarılı olup mülakatta elendiği veya sınav ve mülakat ortalaması alındığında daha düşük puanlı adayların eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde atamasının gerçekleştirildiği, kamuda işbaşı yapmak için muhtelif vakıf, dernek ve benzeri yapıların referansının arandığı, yurttaşlar arasında ‘torpil’ olarak adlandırılan ayrımcılığın uygulandığı yönündeki haberler, yurttaşların devlete olan güvenini de sarsmaktadır. Bunun yanı sıra, KPSS’de yeterli puanı alan adaylar, atanmak için kadroların açılmasını beklemekte atanmaya hak kazansalar dahi kadro olmadığı için mağdur olmaktadır. Bu bekleme süresinin KPSS’nin geçerlilik süresi olan 2 yılın üzerinde olması ise adayın müktesep hakkını kaybetmesine neden olmakta ve adaydan tekrar sınava girip aynı başarıyı elde etmesi beklenmektedir. Bu kapsamda sınavın geçerlilik süresinin uzatılması, tekrar sınava hazırlanarak girmesi gereken ve işsiz olan adayların ekonomik durumunu da gözetmiş olacaktır.” 
Haber Merkezi

  • Pazar 18.1 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Pazartesi 19.5 ° / 8.7 ° Güneşli
  • Salı 19.9 ° / 10.7 ° Güneşli
1

SMA Tip-1 Savaşçısı Çınar İçin Erdek tek yürek oldu

2

Burası, Bandırma’nın Paşakent Mahallesi. Nüfusu 11 bini aştı ve her geçen gün artıyor.

3

Küçük Fikirler Büyük Canlılık Getirir

4

Halit Yukay'ın ölümüne neden olan gemi kaptanı için 9 yıla kadar hapis istenen iddianame kabul edildi

5

Balıkesir, Şehit Emre Sayın’ı son yolculuğuna uğurladı

6

Altyapı Çalışmalarında Arkeolojik Kalıntılar Çıkıyor

7

Mahkeme kararı: “Bu hayvanlar Türkiye’ye sokulamaz”