CHP Milletvekilinden çok anlamlı soru önergesi
Şehit aileleri, gaziler, harp ve vazife malulleri ile terör mağdurlarının sorunları meclise getirildi.
Bölge Haberleri
Yayın: 02 Mayıs 2014 - Cuma 12:00
Güncelleme: 02 Mayıs 2014 12:00
CHP Milletvekilinden çok anlamlı soru önergesi
Şehit aileleri, gaziler, harp ve vazife malulleri ile terör mağdurlarının sorunları meclise getirildi.
CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, şehit aileleri, gaziler, harp ve vazife malulleri ile terör mağdurlarının istihdam olanakları ile ilgili sıkıntıyı TBMM gündemine getirdi.
Akova, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından cevaplanması isteğiyle verdiği soru önergelerinde şu hususlara değindi: 6495 Sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile şehit aileleri ve gazilere tanınan iş hakkı kapsamı genişletilerek tüm harp ve vazife malulleri ile terör mağdurlarına da tanınmıştır. 6495 Sayılı Kanun'un 86. maddesine göre Bu maddenin uygulanmasında takip edilecek usul ve esaslar ile diğer hususlar, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı ile Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığının görüşleri alınmak suretiyle, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren dört ay içinde Devlet Personel Başkanlığı ile İçişleri Bakanlığınca müştereken hazırlanan ve Bakanlar Kurulunca yürürlüğe konulan yönetmelikle” belirleneceği hükme bağlanmıştır. Yine aynı Kanun'un 86. maddesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi memur kadroları ile sözleşmeli personel pozisyonlarının ve sürekli işçi kadrolarının  % 2'sini aşağıdaki hükümlerde belirtilen hak sahiplerinin istihdamı için ayırmak ve bu madde hükümleri çerçevesinde İçişleri Bakanlığınca hak sahibi olduğu belirlenerek Devlet Personel Başkanlığına bildirilen ve Başkanlıkça atama teklifi yapılanları atamak zorundadır.
Akova, bu bağlamda şu soruları yöneltti: Uygulama yönetmeliğinin dört ay içerisinde çıkarılması yasada açıkça öngörülmesine rağmen; yasanın yürürlüğe girmesinin üzerinden dokuz ay geçmesine rağmen yönetmeliğin çıkarılmamasının sebepleri nelerdir? Uygulama yönetmeliğinin ne zaman çıkarılması planlanmaktadır? Uygulama yönetmeliği çıkarılmadığı için büyük bir ümitle iş için bekleyen kişilerin mağduriyetlerinin giderilmesi için ne yapılması planlanmaktadır? Kamu kurum ve kuruluşları, kamu iktisadi teşebbüsleri ve bağlı ortaklıkları, il özel idareleri, belediyeler ve bağlı kuruluşları, özel kanunla kurulan diğer her türlü kamu kurum ve kuruluşlarının, bu kanun çerçevesinde ayırdıkları kadro sayısı ne kadardır? Bu Kanun kapsamında şehit aileleri, gaziler, harp ve vazife malulleri ile terör mağdurlarından kaç kişi iş için başvurmuştur? Bu Kanun kapsamında şehit aileleri, gaziler, harp ve vazife malulleri ile terör mağdurlarından kaç kişi işe yerleştirilmiştir?”

Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 34.7 ° / 15.9 ° Güneşli
  • Cuma 39.5 ° / 16.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli
1

TABELA VAR, FERİBOT YOK!

2

CHP Milletvekili ve PM üyeleri Bandırma’da

3

BAŞKAN MİRZA’DAN ULAŞIMDA KALICI DOKUNUŞ

4

“Hobi bahçeleri”ne dikkat!

5

CHP’Lİ AYTEKİN: SINDIRGI AFET BÖLGESİ İLAN EDİLMELİ

6

Çulcu’nun ismi Gönen’deki bir caddeye verilecek

7

Yıllardır kullanılmayan çeşme yeniden akacak