CHP´den ?Zeytin? raporu
CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, zeytincilikle ilgili yaptıkları çalışmaları rapor haline getirdiklerini ve genel merkeze ileteceklerini söyledi.
Bölge Haberleri
Yayın: 20 Nisan 2021 - Salı 19:26
Güncelleme: 20 Nisan 2021 19:26
CHP´den ?Zeytin? raporu

CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, zeytincilikle ilgili yaptıkları çalışmaları rapor haline getirdiklerini ve genel merkeze ileteceklerini söyledi.
CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç, zeytin ve zeytinyağı üreticisinin sorunlarına değinmek, dikkat çekmek ve üretenin emeğinin karşılığını almasına katkı sunabilmek amaçlı ziyaret ettiği Bandırma İlçesi´ne bağlı kırsal Edincik Mahallesi´nde zeytin üreticileriyle bir araya geldi.
Başlattıkları bu girişimi ön çalışma olarak işaret eden CHP İlçe Başkanı Panç, zeytincilik konusuna ulusal ve bölgesel bazda iki ayrı noktadan yaklaştıklarını açıkladı.
CHP İlçe Başkanı Panç, konuyla ilgili Edincik´te yaptığı basın açıklamasında şunları kaydetti: ?Gerçekleştireceğimiz projeye öncelikle bölgesel olarak başlayarak ulusal olarak konu ele alınmıştır. Parçadan bütüne giderek yaptığımız bu yaklaşımla hedeflediğimiz şey pek çok yerelde aynı olan sorunların tespitinin bizzat yakınımızdaki üreticilerden elde edilen verilere dayandırılmasıdır. Bu yöntemle varsayımlar değil, sorunun kökeni ve çözüm metotları doğrudan sağlanacaktır fikrindeyiz. Ulusal sorunlar bölgemize de yansımış olup bu sorunlara bir de özellikle Edincik yöresine ait olan Edincik Su Tipi Zeytini´nin akıbeti de eklenmiştir. Zeytin yetiştiriciliği, zeytin ve zeytinyağı üreticiliği ülkenin her bölgesine yayılmış olup her bölgede sorunlar veya şikâyetler doğurmakta, her yöredeki sorunlara üreticiler tarafından çözüm önerileri sunulmaktadır. Ulusal anlamda da zeytin ve zeytinyağı üreticilerinin en önemli sorunu maliyetler ve öngörüsü yapılmayan yükselen döviz kurlarıdır. Çünkü bütün maliyet ve de faaliyet kalemleri bu faktöre bağlıdır. Bandırma´nın en önemli mahallelerinden biri olan Edincik´te yüz yıllardır zeytincilik, zeytin yetiştiriciliği ve üreticiliği, zeytinyağı üreticiliği başlıca geçim kaynaklarından biri olurken, bölgenin kalkınmasına, istihdam sağlanmasına, tanıtımına ve ticaretine de büyük katkı ve olanak sağlamaktadır. Üreticinin elinde Gemlik tipi zeytinlerle birlikte çoğunlukla Edincik Su Tipi zeytin bulunmaktadır. Ancak son dönemlerde kooperatif tarafından talep göremeyen bu tip zeytin, üreticisini de mağdur etmiş, zarara sokmuştur. Bu üzerinde durulması, üzerine çalışılması gereken bir konudur. Zeytincilik; hem ülkemizin üretim hacmi hem de yüz yıllardır süre gelen üretim kültürü ile günden güne, yıldan yıla büyümesi, gelişmesi ve üreticisini daha mutlu etmesi gerekirken, gerek ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar, gerek artan maliyetler, gerek hız kesmeden yükselen döviz, gerek yöneticilerin izlediği yanlış politikalar, gerek ise pazarlama sorunları sebebiyle üreticiyi üzmüş, küstürmüş ve mağdur etmiştir.?
Haber Merkezi

Anahtar Kelimeler: Zeytin raporu
  • Salı 15.3 ° / 7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 7.7 ° / 1.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.2 ° / 0.5 ° Güneşli
1

Marmara Adası’ndan Erdek’e Tıbbi Tahliye: Yaralı Şahıs Hastaneye Sevk Edildi

2

RAMAZAN’DA SAĞLIKLI BESLENME UYARISI

3

Mirza, Balıkesir’de “Kültür Gecesi”nde

4

İL BİRİNCİLİĞİ GURURU: OCAKLAR ORTAOKULU’NDAN TÜRKİYE YOLCULUĞU

5

Ömer Metin zorlandı ama kazandı

6

Japon Heyet, Erdek’te Su Ürünleri Üretim Alanlarını İnceledi

7

Can Dost Şubat-Mart programı belli oldu