Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´li Akın, iktidarın enerji politikalarını eleştirdi

CHP´li Akın, iktidarın enerji politikalarını eleştirdi

Türkiye´yi elektrik zammında Avrupa şampiyonu ilan etti

Türkiye´yi elektrik zammında Avrupa şampiyonu ilan etti
Türkiye´nin elektriğe zamda Avrupa şampiyonu olduğunu belirten Ahmet Akın, ?2004 yılında bir ailenin ortalama elektrik faturası 40 lirayken şu anda 180 lira. Hangi emeklinin, hangi çalışanın, hangi memurun 40 lirası 180 lira oldu?? dedi.
Akın, TBMM Genel Kurulu´nda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı´nın 2020 yılı bütçesi üzerinde CHP Grubu adına konuştu.
İktidarın enerji politikalarını eleştiren Akın, enerji kullanımının temel bir hakkı olduğunu ancak AK Parti iktidarında enerjinin bir piyasa faaliyetine dönüştürüldüğünü söyledi.
?Bedeli vatandaş ödüyor? diyen Akın şöyle devam etti: ?Ucuz elektrik dediniz, elektriğe zamda ülkeyi Avrupa şampiyonu yaptınız. Sanayiciye üretin, rekabet edin dediniz, sanayicinin, esnafın, KOBİ´lerin, çiftçinin tarımsal sulamalarda kullandığı elektriği Avrupa zam şampiyonu yaptınız. Kaynak olarak dönün bakın EUROSTAT´ın verilerine, dönün bakın OECD verilerine, rahatlıkla görebileceksiniz ki o ülkeler içinde en çok zam yapan, Türkiye. Şimdi nedir bu? Bu zamlarda birinciliği hiç kimseye kaptırmıyorsunuz ama işler vatandaşa geldiği zaman maalesef işin bedelini vatandaş ödüyor.?
Enerji faturalarına yapılan zamları eleştiren Akın, şöyle konuştu: ?Bunları neden söylüyorum? Bakın, Sayın Bakan, enflasyon oranları ve döviz kurundaki değişimi bahane göstererek doğalgaz ve elektrik fiyatlarının % 59 daha ucuz olduğunu söyledi Şimdi buna söyleyecek tek laf var: El insaf, ayıp, yazık, günah. Neden? Arkadaşlar, 2004 yılında bir ailenin ortalama faturası 40 lirayken şu anda 180 lira. Şimdi buna bakarken, bu lafları söylerken şunu sormamız gerekmez mi: Hangi emeklinin, hangi çalışanın, hangi memurun 40 lirası 180 lira oldu? Ayıptır, yazıktır, günahtır arkadaşlar. Bakın, milletin gözünün içine baka baka kandırıyorsunuz. Neden doğruları söylemiyorsunuz? 27 Mart´ta seçimden dört gün önce Sayın Bakan oy kaygısıyla dedi ki: ?Hiç merak etmeyin, elektrikte ve doğalgazda zam olmayacak.´ Biz de hemen çıktık, dedik ki: Yok öyle bir şey, zam yapacaklar. Her şey ortada ama seçimler bitti yenilgiyle sonuçlandı. Arkasından, 24 Haziran´dan sonra zamlar arka arkaya geldi. Bunu da milletin vicdanına bırakıyorum.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli