CHP´li Akın, kimsenin mağdur edilmediği sistemi biz kuracağız
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir´de kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevrilmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Ocak 2021 - Salı 22:58
Güncelleme: 05 Ocak 2021 22:58
CHP´li Akın, kimsenin mağdur edilmediği sistemi biz kuracağız

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir´de kentsel dönüşümü rantsal dönüşüme çevrilmesine izin verilmemesi gerektiğini söyledi.
Akın, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun talimatıyla partide Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası kurulduğunu bildirdi.
Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm Masası´nın bir model çalışması yapacağını, çalışmaların depremle sınırlı olmayacağını belirten Akın, ?Amaç, yaşanabilir kentler kurmak, bunu yaparken de halkın uzlaşma ile sürece dahil olacağı ve hiçbir paydaşın mağdur edilmediği alternatif bir sistem kurmak. Kentsel dönüşüm gerçekleştirilirken, kent kültürünün ve kimliğinin korunması da gözetilecek. Kentleri cazibe merkezi yapan kültürel varlıklar ön plana çıkartılırken, mahalle kültürünü yaşatacak, insanlar arasındaki iletişim ve dayanışmayı sağlayan değerlerin geliştirilmesi gibi hedefler de gözetilecek. Bu amaçla dünya örnekleri de mercek altına alınacak.? diye konuştu.
Haber Merkezi

  • Perşembe 31 ° / 15.8 ° Güneşli
  • Cuma 31 ° / 17 ° Güneşli
  • Cumartesi 29.7 ° / 17.5 ° Güneşli
1

ÇÖP KUTULARI ÇALINIYO

2

Esenkal, Erdek’i anlattı

3

CHP’nin kuruluş yıldönümü Bandırma’da da kutlandı

4

Büyükşehir desteği asker adaylarının hesabına yattı

5

Sokak hayvanlarının yaşam alanı genişleyecek

6

Manyas'ta trafik kazası: Uzman çavuş hayatını kaybetti

7

47 Yıl hapisle aranıyordu, Gönen’de yakalandı!