Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP´li Aytekin, ilçelerde inceleme yaptı

CHP´li Aytekin, ilçelerde inceleme yaptı

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Korona salgınıyla mücadele konusunda son iki haftada Balıkesir´in 16 ilçesine giderek sorunları yerinde gözlemledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Korona salgınıyla mücadele konusunda son iki haftada Balıkesir´in 16 ilçesine giderek sorunları yerinde gözlemledi.
Aytekin, korona virüs salgını boyunca devam eden çalışmaları yerinde görmek için son iki haftada Balıkesir´de 16 ilçeyi gezdi.
İlçe ziyaretlerini tamamladıktan sonra atacağı adımlar hakkında bilgi veren Aytekin, kayıt altına aldığı notları, rapor haline getirerek CHP Genel Merkezi´ne sunacağını söyledi.
İktidara tedbir alınmadığı takdirde salgının ülkede ekonomik buhran yaratabileceği uyarısı yaptıklarını hatırlatan Aytekin, şöyle konuştu: ?Salgın başladığından beri tüm ilçelerimizle koordine halindeyiz. Gün aşırı bütün ilçe başkanlarımızla ve yerelde iktidar olduğumuz belediye başkanlarımızla görüşüyoruz. Bugün itibarıyla 16 ilçeyi bitirmiş olduk. Gördüğümüz tablo bize ekonomik olarak bir alarm veriyor. Gıda gibi temel ihtiyaçlar dahil olmak üzere birçok alanda tahminin de ötesinde bir durgunluk var. Piyasanın bu sistemi kaldırması mümkün değil. Üreticinin borçlarını sildik diyorlardı faizle yapılandırdılar. Vatandaşa evde kal dediler, maske dağıtmayı beceremediler, ancak kalkıp olmayan başarının edebiyatını yapmaya başladılar. Kriz, kendilerini vurmamış olabilir ancak durum halk için öyle değil. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin topladığı katı atık bedeli vs. gelirlerden yerel belediyelere aktarılması gereken pay, aktarılmıyor. Bunun sonucunda da yerel belediyelerin gelirlerinde ciddi azalmalar oluyor. Büyükşehir´in aktarmadığı gelir yüzünden, yerel belediyeler faiziyle ödeme yapmak zorunda kalıyor. Bu konu Sayıştay raporlarında da yer alan bir konu. Ancak halen bir ödeme yok. Bu durum bir gelir gaspıdır, yetki gaspıdır.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli