Tarih: 28.08.2020 23:18

CHP´li Aytekin´den peynir ithaline tepki geldi

Facebook Twitter Linked-in

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, iktidarın peynir ithaline tepki koyarken ?50 peynirli şehir Balıkesir neyinizi yetmedi?? dedi.
Aytekin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu´nun Venezuela ziyareti sonrası, Türk hükümeti ve Venezuela arasında imzalanan peynir ithalatı anlaşmasına tepki gösterip ?Anlaşılan o ki, Venezuela Ankara´ya Balıkesir´den daha yakınmış. 50 Peynirli Şehir diye övündüğümüz Balıkesir, iktidar için anlam ifade etmiyormuş. Emeklere yazık.? dedi.
Aytekin, şunları söyledi: ?Balıkesir´i karış karış gezmeye devam ediyoruz. Her gittiğimiz yerde sorunlar önümüze dökülüyor. Balıkesir süt ve süt ürünleri üretiminde Türkiye´nin lokomotif şehri. Süt devleri konkordotodan iflaslara savrulurken, kentimiz için 50 Peynirli Şehir reklamı yapılarak devletin bütün kademelerine Balıkesir´in yüzüstü bırakılan bir değeri anlatılmaya çalışıldı. Tanıtım için ayrılan bütçe, basılan kitaplar, yapılan reklamlar anlaşılan o ki Ankara´da etki etmemiş. Geçtiğimiz haftalarda Venezuela´ya giden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir dizi ziyaretlerde bulundu. Türkiye´ye dönünce ayağının tozuyla bir anlaşma açıklandı. Resmi Gazete´de yayımlanan Venezuela İle Tarım İthalatı Anlaşmasına göre Türkiye Venezuela´dan 1500 ton Peynir ithal edecek. Bir iktidar, kendi üreticisine kendi toprağına anca bu kadar yabancı olur. Bir yandan Balıkesir´de üreticiler en iyi peyniri üretmek için çalışacak, bir yandan kendi partili büyükşehir belediyeniz 50 Peynirli şehir reklamı yapacak, Balıkesir´de herkes kent için artı değer olan peyniri vitrine çıkarmaya çalışacak, ama siz Venezuela´ya gidip 1500 ton peynir ithali anlaşması yapacaksınız. Balıkesir´deki peynir üreticilerin iflas etmesine de göz yumacaksınız. Dışişleri Bakanının ziyareti sonrası gelen bu kararın akılla mantıkla açıklanacak en ufak bir yanı yoktur. Bakan, Balıkesir´i Venezuela´ya kurban etmiştir.?
Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —