Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP’li Akın, Kuvayı Milliyenin başkenti için neyi bekliyoruz

CHP’li Akın, Kuvayı Milliyenin başkenti için neyi bekliyoruz

İstiklal Madalyası Sahibi Ahmet Akın’ın torunu Ahmet Akın Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi için mücadelesine devam ediyor.

İstiklal Madalyası Sahibi Ahmet Akın’ın torunu Ahmet Akın Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi için mücadelesine devam ediyor. 
Akın, TBMM’de bir kez daha seslenerek Kuvayı Milliyenin başkenti Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesini istedi. 
Balıkesir’lilerin 100 yıl önce yaktığı Kuvayı Milliye ateşinin İstiklal Madalyası gibi büyük bir sembolle onurlandırılmasını beklediklerini dile getiren Akın, Balıkesir’in bölge milletvekillerine “Herkes gönülden Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi için gayret gösteriyor… Öyle ise neyi bekliyoruz” diye sordu. 
Kurtuluş Savaşı’nda “Akıncı Müfrezesi ile Milli Ordunun kuruluşundaki hizmetlerin karşılığı olarak” İstiklal Madalyası sahibi merhum Dedesi Ahmet Akın’ın da torunu olan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Balıkesir’e İstiklal Madalyası verilmesi için bir kez daha TBMM Genel Kurulu’nda konuştu. CHP Milletvekili Ahmet Akın, şunları söyledi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 103 yıl önce yaktığı bağımsızlık ateşi, Türk Milleti’nin Atatürk’ün izinden giderek varını yoğunu, canını hiçe sayarak kahramanca verdiği mücadelesini zaferle sonuçlandı. Türk Milleti olarak bizler, bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerinin atıldığı günlerin zaferlerini göğsümüzde istiklal madalyası ve yüreğimizde zaferin onuru olarak taşımaktayız. Kuvayı Milliye, yanmış, yıkılmış, işgal edilmiş, düzenli orduları için tasfiye kararı alınmış bir milletin yeniden doğuş hareketidir; amacı, hiçbir devletin ve ulusun egemenliğini kabul etmeden, yüce Türk Milletinin ay yıldızlı bayrağı altında yaşama hakkını ve bağımsızlığını oluşturmaktır. Vatanı işgal edilmiş, bağımsızlığı ve özgürlüğü elinden alınmış Türk Milletinin yeniden doğuş hareketi olan Kuvayı Milliye meşalesi Balıkesir'de yakılmıştır. Balıkesir'imize verilecek İstiklal Madalyası'yla şehit ve gazilerimize geç kalmış olan bir vefa borcumuzu ödemiş olacağız. Tüm yiğit Balıkesirli hemşerilerim bu hakkın Balıkesir'e teslim edilmesi için tam bir birlik ve beraberlik içerisinde, yek olmuş durumdadırlar. Hangi siyasi görüşten olursa tüm Balıkesirliler bu hakkın TBMM tarafından teslim edileceğine yürekten inanıyor ve bunu can-ı gönülden bekliyor.” 
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli