Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP'li Aytekin: Esnaf elektrik düzenlemesi bekliyor

CHP

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, elektrikteki kademeli tarifenin esnafı tehlikeye attığını ve düzenleme yapılmazsa iş yerlerinde seri iflasların geleceğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, elektrikteki kademeli tarifenin esnafı tehlikeye attığını ve düzenleme yapılmazsa iş yerlerinde seri iflasların geleceğini ifade etti. Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası Cumhurbaşkanınca 150 Kw'lık limitin 210 Kw'a çıkarılmasının yetersiz olduğunu ifade eden Aytekin " Beyefendiler saraylarında fatura ödemiyor, dolayısıyla esnafın ne çektiğinden habersiz. Esnaf dolaplarını, makinelerini çalıştıramıyor, iş yerlerini erkenden kapatıyor, terzilerden manavlara, süt üreticilerinden, bakkallara varıncaya kadar bütün küçük esnaf bu tarifelerden şikayetçi. Esnafa özel düzenleme yapılması şart. Aksi halde hiç kimse hiçbir şey tüketemez hale gelecek." dedi.
CHP'li Aytekin'in açıklaması şöyle:
Türkiye, basiretsiz bir iktidarın elinde tarihte yaşanmamış bir yokluğa savruluyor. Elektriğe yapılan kademeli tarife uygulamasında gelen tepkiler üzerine limit 150 Kw.tan 210 Kw'a çıkarıldı. Beyefendiler sarayda yaşadığı için elektrik faturası nedir bilmiyor. Küçük esnaf çözüm bekliyor. Bakkal dolabı kapatıyor. Markette soğuk ürün dolabı kapatılıyor. Çay ocakları erkenden kapatıyor. Manav ampulden tasarruf ediyor. Terzi makineyi susturuyor. Kasaplar kara kara düşünüyor. 210 Kw'lık limit hiçbir derde derman olmuyor. Esnaf bu konuda bir düzenleme bekliyor.
İstediklerine Ucuz Elektrik Veriyorlar
Ucuz elektriği temin noktasında istediklerine özel düzenleme yapabiliyorlar. En basitinden üzerine uçak inmeyen havaalanında yandaş şirketine ucuza elektriği ihaleyle verebiliyorlar. Ama iş esnafa, halka, alın teriyle üretim yapmak isteyen sanayiciye gelince feryatlara kulaklarını kapatıyorlar. Esnaf ölüme sevk ediliyor.
Esnafa Düzenleme Gelmezse Herkes Kepenk Kapatacak
Esnafı mağdur etmek kimsenin hakkı değil. Zaten pandemi sürecinde yüzüstü bırakılan, aradıkları desteği göremeyen, dükkanları kapatılan esnaf şimdi de elektrikten mağdur oldu. Ya limit arttırılmalı ya da tarife esnaf özelinde değiştirilmeli. Kahvecilerden tutun, fırınlara; kendi hesabına üretim yapan süt üreticisinden marketlere, kasaplardan, manavlara, berberlere kısacası insanın hayatını idame ettirirken ihtiyaç duyduğu her işletmeye yapılan bu tarifelerin akıl ve mantıkla bir açıklaması yok. Elektrik dağıtım şirketleri kar etsin diye olan esnafa vatandaşa oluyor. Şimdiden bazı işletmeler ısıtma bedelini müşterilerine yansıtmaya başladı. Peki yaz gelince ne olacak, esnaf soğuk suya ayrı fiyat mı koyacak? Bu basiretsiz iktidar artık insanların hayatına kast etmektedir. Ve ülkenin huzuru ve refahı için derhal seçim kararı alıp ülkenin önünü açmalıdır.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli