Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile Marmara Belediyeler Birliği tarafından ?Göçmen Çocuk ve Şehir? temasıyla organize edilen ?2.Uluslararası Çocukların Şehir Kongresi? adlı dev etkinliğe ev sahipliği yaptı.
Tüm dünyayı yakından ilgilendiren göçmen çocuk konusuna, yerel yönetimlerin, uzmanların ve akademisyenlerin çözüm önerileri üretmeyi amaçladığı 2.Uluslararası Çocukların Şehir Kongresi´nin açılış etkinlikleri Türkiye´de ilk ve tek olan Balıkesir Çocuk Köyü´nde gerçekleştirildi.
2. Uluslararası Çocukların Şehir Kongresi programına, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Cemil Aslan, Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Mustafa Kemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul, Genel Sekreter Osman Yenidoğan, UNİCEF yetkilileri, daire başkanları, bürokratlar ve öğrenciler katıldı.
Çocuk Köyü´nün önünde oluşturulan oyun alanlarını ziyaret eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve katılımcılar, klasik çocuk oyunları olarak adlandırılan sek sek (kaydırak), yakan top, mendil kapmaca, dokuz kiremit, halat çekme oyun alanlarını ziyaret etti. Belediye başkanlarının çocuk oyunlarına katılması renkli görüntülerin ortaya çıkardı. Açılış konuşmalarıyla devam eden 2. Uluslararası Çocukların Şehir Kongresi´nde Somalili öğrenci Abdi Ali Abdi ve Melis Çavuş konuşma yapıp, organizasyona ev sahipliği yaptığı için Başkan Uğur´a teşekkür etti.
Göçmen çocukların sorunlarının ele alındığı 2.Uluslararası Çocukların Şehir Kongresi´ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, ?Bildiğimiz gibi tarih boyunca farklı nedenlerle insanlar kendi topraklarından başka coğrafyalara göç etmek zorunda kalmışlardır. Evet, ´´Göç´´ hayatın bir gerçeği. Hepimizin üzerinde düşünmesi gereken bir konu belki de. Ülkemiz özellikle son yıllarda stratejik konumu nedeniyle göç hareketlerini yoğun bir şekilde yaşandığı bir ülke konumunda. Biz göç meselesini tanımlarken göçün nedenlerini iyi analiz etmeyi, aynı zamanda insani ve İslami bir perspektiften olaylara yaklaşmayı yeğliyoruz. Esasen Ensar olmayı bu işin odak noktası olarak belirlemiş durumdayız. Bu minvalde ülkemizde misafir ettiğimiz her kardeşimize hoşgörü ve anlayışla bakıyoruz. Bu bağlamda göç teması ile ilgili yeme, içme, barınma, temizlik gibi temel ihtiyaçlar önemli ölçüde çözülürken konu sadece bunlarla sınırlı kalmamaktadır. Bu nedenle Göçün getirdiği zorlukları tanımlamak, bu durumu anlamaya çalışmak ve gerekeni yapma duyarlılığı içerisinde olmak he-pimizin görevidir.? dedi.
Haber Merkezi