Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Çömez, Erdek’te konuştu

Çömez, Erdek’te konuştu

“İyi insanlar iktidara gelecek”

Balıkesir’in eski Adalet ve Kalkınma Partisi(AKP) Milletvekili Op. Dr. Turhan Çömez, İYİ Parti Erdek İlçe Başkanlığını ziyaret etti.
Halen İngiltere’de doktorluk yapan Çömez, “Tabii ki 6’lı masayı destekliyorum ama gönlüm de İYİ Parti’de. AKP gidecek, ben ülkeme döneceğim” dedi.
TÜRKİYE’NİN İYİ İNSANLARA İHTİYACI VAR
Türkiye’nin 20 yıldan bu yana çevreden dış politikaya kadar büyük sıkıntılar içinde olduğunu belirten Çömez, “Türkiye’nin güçlü bir iradeye, donanımlı ve iyi insanlara ihtiyacı var. Ben de bunun için buradayım. Halen aktif siyasette yer almıyorum ama yoğun bir şekilde siyasetin içindeyim” diye konuştu.
ÇOK SIKINTILAR ÇEKTİM
AKP’den Balıkesir Milletvekili seçildiği dönemde kendisini seçilemeyeceklerini düşündükleri dördüncü sıraya koyduklarını, ancak o seçimde partinin beş milletvekili seçilmesi sonucunda parlamentoya girdiğini vurgulayan Çömez, şunları aktardı:
“Milletvekili olduğum dönemde partim ile büyük sürtüşmeler, hatta kavgalar yaşadım. Sonunda partiden istifa ettim. İstifa ederken de bir veda mektubu yayınladım. Gerekirse daha sonra bu veda mektubum konusunda yine konuşuruz. Ben her zaman önemli olanın memleket ve millete hizmet olduğunu savundum. Partiden ayrıldıktan sonra da büyük sıkıntılar yaşadım. İngiltere’deyken büyük geçim sıkıntıları yaşadım. Arabamı, evimi satarak geçimimi sağlamak istemem bile engellendi. Dönemin Bandırma Kaymakamı, aileme, ‘O adamın soyadını nasıl taşıyorsunuz? Soyadınızı değiştirin’ bile diyerek baskı yapıp onları üzdü.                                  
İngiltere’de aç kaldığım, sokak süpürdüğüm, tren gişelerinde bilet sattığım, cezaevinde yattığım günler oldu.”
BEDEL ÖDEDİM, PİŞMAN DEĞİLİM
Milletvekilliği döneminde isminin hiçbir zaman yolsuzluklarla, ihalelerle anılmadığını, sadece memleket ve halk için dürüst siyaset yaptığını, hiçbir parti ayırımı yapmaksızın tüm vatandaşların yardımına koştuğunu vurgulayan Çömez, “Bunun bedelini ödedim ama hiçbir şikâyetim yok, pişman değilim” dedi.
AKP GİDECEK, BEN DÖNECEĞİM
İngiltere’de doktorluk yapan Turhan Çömez, “Her zaman söylüyorum, AKP gidecek, ben döneceğim” söyleminin ardından, İngiltere’de başından geçen iki olayı da şöyle anlattı:
“AKP iktidarı, benim için ‘Kırmızı Bülten’ ile arama kararı çıkarmak istedi. Allah kimseyi yabancı bir ülkenin zindanlarına düşürmesin. İngiltere’de cezaevine alındığım sırada bir görevli bana, ‘Senin mesleğin ne?’ diye sorunca, ‘Doktorum’ yanıtını verdim. Şaşırarak bana, ‘Ama burada terörist yazıyor?’ deyince ‘Onu Tayyip Erdoğan’a sor’ dedim.”
AKP’LİLER ÇOCUKLARINI AVRUPA’DA OKUTUYOR
Yine İngiltere’de öğrendiğim bir ilginç olay da şudur:
“AKP’li kimi milletvekilleri, çocuklarını Avrupa’daki üniversitelerde okutuyorlar. İngiltere’deki bir üniversitedeki bir profesör, bu vekillere, ‘Türkiye’de bu kadar çok üniversite açtığınızı söylüyorsunuz. Neden Türkiye’de okutmuyorsunuz?’ diye sorduğunu bana anlattı. Yine bu milletvekilleri, profesöre, ‘Türkiye’de bizden büyük, bizden iyi parti yok’ dediklerinde, rektörden, ‘Türkiye’de İYİ Parti var’ yanıtını almışlar.”
ANKETLER ŞAŞIRACAK
Önümüzdeki seçimde anketlerin şaşıracağını, İYİ Parti’nin büyük patlama yapacağını belirten Dr. Turhan Çömez, “”Seçim atmosferine girmeye başladık. Sonbahardan itibaren daha çok seçim atmosferine gireceğiz. İYİ Parti’nin seçimden büyük başarıyla çıkacağını düşünüyorum” diye konuştu.
MERAL HANIM’LA SIK SIK GÖRÜŞÜYORUZ
AKP’nin sürekli düşen oylarından CHP’ye kayış olmasına rağmen asıl oyların İYİ Parti’ye gittiğinin altını çizen Çömez, şu değerlendirmede bulundu:
“İYİ Parti Genel Başkanı Meral Hanım benim çok eski bir dostum ve arkadaşım. Sık sık kendisiyle görüşüyoruz. Elbette ki gönlüm İYİ Parti’den yana. Avrupa’da da İYİ Parti’ye büyük destek var. Özellikle akademisyenler, İYİ Parti’ye üye olarak da büyük destek veriyorlar.”
BALIKESİR’DE 5 MİLLETVEKİLİ ÇIKABİLİR
İYİ Parti’nin, önümüzdeki seçimde, Balıkesir’de 5 milletvekili çıkarmasının sürpriz olmayacağına işaret eden Çömez, “Ancak çok çalışmak ve bu çalışmaları seçim dönemine bırakmamak gerekiyor. Gelin, seçimde Balıkesir’i Türkiye’nin şampiyonu yapalım” dedi.
SİYASİ KADERİME SİZ KARAR VERECEKSİNİZ
Kendisinin hiçbir göreve talip olmadığını belirten Çömez, “Siyasete girip girmeyeceğime siz karar vereceksiniz. Yani benim siyasi kaderimi siz belirleyeceksiniz. Gerekirse aktif siyasette görev almasam da, her zaman İYİ Parti’ye destek veririm. Bundan sonra her ay 4-5 gün, İngiltere’den, Türkiye’ye geleceğim. İstenirse İYİ Parti’nin seçim çalışmalarında da yer alırım” diye konuştu.
TÜRKİYE DEĞİŞİM İSTİYOR
Önümüzdeki seçimin tarihi bir nitelik taşıdığının altını çizen Çömez, şu düşüncelere yer verdi:
“Türkiye tarihi bir seçime gidiyor. Bu seçim, kader oylaması niteliğini taşıyor. Türk insanı, kendisinin yanı sıra çocuklarının, hatta torunlarının geleceği için karar verecek. Türkiye, tek adam rejiminde 20 yıldır ayrıştırıldı. Hukuk yerle bir edildi. Yolsuzluklar büyük boyutlara ulaştı. Ekonomi çöktü. Türkiye demokrasisi tüm dünyanın gözünde bir alt lige düştü. Ancak görüyoruz ki, vatandaşlarımız artık kararlarını verdiler. Türkiye artık değişim istiyor. Bir devir kapanacak, yeni bir devir açılacak. İyi insanlar iktidara gelecek.”
Haber Merkezi

 



Gürcan yayıkçı
1.08.2022 08:12:25
Turhan Çömez gibi kültürlü, yüreği insan sevgisi ile dolu insanların siyasette olması hepimiz için büyük kazançtır.

Anahtar Kelimeler: Çömez Erdek’ konuştu
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı