Cunda Köprüsü bu yıl hizmete girecek
Dünkü sayımızda bu sütunlarda yayınladığımız ?Cunda Köprüsü bu yıl hiz-mete girecek? başlıklı haberimizin içeriği sehven yanlış yazılmıştır. Ha-berimizin düzeltilmiş halini yayınlıyor, okuyucularımızdan özür diliyoruz.
Bölge Haberleri
Yayın: 25 Ekim 2016 - Salı 16:53
Güncelleme: 25 Ekim 2016 16:53
Cunda Köprüsü bu yıl hizmete girecek

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan ve Cunda Adasını ana karaya bağlayacak olan dolgu yolun yerini alacak köprüde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.
Köprü inşaatında incelemelerde bulunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, inşaatı yapan firmanın yetkililerinden bilgi aldı. Uğur´a inceleme gezisinde Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, AK Parti İl Başkanı Dinçer Orkan ve AK Parti Ayvalık İlçe Başkanı Hakan Kayaalp eşlik etti. Başkan Uğur, köprü inşaatında çalışan işçilerle sohbet ederek kolaylıklar diledi.
İnceleme gezisi sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Başkan Uğur, köprü inşaatının zeminin sağlam olmaması nedeniyle hedeflenen tarihten sonra hizmete gireceğini açıkladı.
Köprüyü bu yıl içerisinde tamamlayacaklarını ifade eden Uğur, ?Sağlam zemini buluncaya kadar fore kazıkları çakmaya devam ettik. Köprümüzün kemerleri ortaya çıkıyor. İnşallah bu içerisinde köprümüz tamamlanarak hizmete girecek. Cunda köprümüz sayesinde denizimiz pırıl pırıl olacak? diye konuştu.
Gazetecilerin ?Ayvalıkla ilgili ne gibi planlarınız var?? şeklindeki sorularını yanıtlayan Başkan Uğur şöyle konuştu: ?Hedefimiz Ayvalık´ı dünya markası yapmak. İnşallah buraya kruvazör limanını kurmak istiyoruz. Cunda köprüsünün sağ ve soluna yat limanları yapmayı planlıyoruz. Tuzla bölgesinde de bir yat limanı projemiz var. Çevresi temiz, havası temiz, denizi temiz, suyu akan, körfezi tertemiz olan bir Ayvalık´ı vaat ediyoruz Ayvalıklılara. Köprüyü de yaparken Ayvalıklılara sorduk nasıl istiyorsunuz diye. 12 bin Ayvalıklı oy kullandı. % 65´si taş köprü istediğini belirtti. Bizde projemizi ona göre yaptık. Bu yıl içerisinde de köprümüz hizmete girecek?.
Haber Merkezi

  • Perşembe 20.3 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cuma 22.2 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.4 ° / 12.2 ° false
1

100 yaşındaki hayırsever Hacı Ahmet Gemici

2

Erdek sahilinde kasım ayında deniz keyfi

3

Büyükşehir’den Gençlere ve Kültüre Yatırım

4

Marmarabirlik’ten 761 milyon TL’lik ödeme

5

Türkiye’de ilk defa özel gereksinimli can dostlara sıcak yuva Balıkesir’de

6

Zağnos Paşa Camii Önündeki Meydanın Adı Resmen “Zağnos Paşa Meydanı” Oldu

7

DENİZ SEVİYESİ ÇEKİLDİ, 3 BİN 500 YILLIK TARİH ORTAYA ÇIKTI