“Daha iyi yargı” özlemi dile getirildi
“A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu” paneli ilgi gördü.
Bölge Haberleri
Yayın: 09 Aralık 2021 - Perşembe 20:15
Güncelleme: 09 Aralık 2021 20:15
“Daha iyi yargı” özlemi dile getirildi

“A’dan Z’ye Türk Yargı Reformu” paneli ilgi gördü.
Bandırma Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BANSİAD) ve “Daha İyi Yargı Derneği”nin düzenleyip, Balıkesir Barosu ve Bandırma Kent Konseyi’nin desteğinde, Bandırma Ticaret Odası salonunda gerçekleşen panele konuşmacı olarak Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ertan Demirkapı, Balıkesir Barosu avukatlarından Fevzi Şen, BANSİAD eski başkanı A. Levent Coşkun ve “Daha İyi Yargı Derneği” Başkanı Mehmet Gün katıldılar.
Balıkesir Barosu Başkanı Erol Kayabay ve CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç’ın da izlediği panelde BANSİAD adına konuşan A. Levent Coşkun, işadamları olarak adaletli ve hızlı bir yargı istediklerini belirtti.
Balıkesir Barosu avukatı Fevzi Şen, iyi bir yargı için kaliteli bir eğitime ihtiyaç duyulduğuna işaret etti. Bahçeşehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ertan Demirkapı, yargının liyakata dayalı ve denetlenebilir olması gerektiğinin altını çizdi.
“Daaha İyi Yargı Derneği” Başkanı Mehmet Gün de, “Adalet olmazsa devlet olmaz. Adalet, bir histir. Yargı, bağımsız ve tarafsız olmalıdır. Bugün ülkemizde 21.843 yargıç var. Bunların yüzde 50’den fazlası mesleki deneyimi 3 yıldan az. Öyleyse yargıçlıkta liyakattan söz edebilir miyiz? Adalet, güvenlik, eğitim ve sağlıktan da önemli kamu hizmetidir. Bunun gerçekleşmesi yargının görevidir. Tabii ki kaliteli yargı hizmeti için yargı bağımsızlığı son derece önemlidir.”
Haber : Önder Balıkçı

Anahtar Kelimeler: yargı” özlemi getirildi
  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

2

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?

3

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

4

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

5

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

6

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

7

BANÜ’den huzurevinde etkinlik