Danıştay, “Zeytinlik Yasası”nı durdurdu
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, zeytinlerin maden faaliyetlerinde kullanılmak için kesilmesini öngören karar için yürütmenin durdurulması kararı verdi.
Erdek Haber
Yayın: 07 Mayıs 2022 - Cumartesi 15:22
Güncelleme: 07 Mayıs 2022 15:22
Danıştay, “Zeytinlik Yasası”nı durdurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın, zeytinlerin maden faaliyetlerinde kullanılmak için kesilmesini öngören karar için yürütmenin durdurulması kararı verdi.
Bakanlığın, 1 Mart 2022 tarihli Resmi Gazete’de, “Maden Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlanmış ve büyük tepkilere yol açmıştı.
Söz konusu yönetmelik, maden sahalarına rastlayan zeytinlik alanların, madencilik faaliyetinin yapılabilmesi için zeytin ağaçlarının taşınması veya zeytin ağaçlarının kesilmesi, madencilik faaliyeti tamamlandıktan sonra alanın rehabilite edilmesini mümkün kılıyordu.
Zeytinlik yasası, Adalet ve Kalkınma Partisi iktidara geldikten sonra 9 kez değiştirilmek istenmiş ve bu düzenlemeler her defasında ya yargıdan dönmüş, ya da TBMM’deki duyarlı milletvekillerinin çabaları ve destekleriyle reddedilmişti.
Haber Merkezi

  • Cumartesi 20.7 ° / 13 ° Güneşli
  • Pazar 21.2 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 24.5 ° / 14.1 ° Güneşli
1

Yeşilçam efsanesi Ahmet Mekin: “Engin Çağlar, iyi insan ve iyi oyuncuydu”

2

ERDEK NERİME YÜKSEL ORTAOKULU’NDAN BÜYÜK BAŞARI

3

Kapıdağ ve Zeytinliada panelde ele alındı

4

Dr. Dadan soruyor: “Siz hâlâ ütülmediniz mi?

5

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN DİKİŞ KURSUNA 10 YENİ MAKİNE DESTEĞİ

6

Bandırmaspor’a ceza yağdı!

7

Erdek’e 300 Sosyal Konut Müjdesi!