Tarih: 09.05.2017 18:47

Darağacında üç fidan Akçay´da anıldı

Facebook Twitter Linked-in

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilişinin 45. yılında Edremit´in Akçay Mahallesi´nde düzenlenen etkinlikler ve Moğollar konseri ile anıldı.
6 Mayıs 1972 tarihinde idam edilen dönemin öğrenci hareketi lideri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan Edremit İlçesi´ne bağlı Akçay Mahallesi´nde ?Dar Ağacında Üç Fidan? konulu etkinlik ile anıldı. Akçay Cumhuriyet Meydanı´nda düzenlenen etkinlikte ilk olarak CHP Edremit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Alkan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı.
Ardından CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, CHP Balıkesir İl Başkanı Ender Biçki ve CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça birer konuşma yaptı.
CHP Edremit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Çağdaş Alkan yaptığı konuşmada ?Dar Ağacında Üç Fidan?ı anma etkinliğine katılanlara teşekkür etti.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´da yaptığı konuşmada ?Bağımsız Türkiye idealine karşı verdikleri mücadelede gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden üç fidanın Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan´ın idam edilişinin 45. yıldönümündeyiz. Bilinmelidir ki, üç fidanın kalemlerini kıranlar tarih sahnesinden silinmiş, ama Deniz, Yusuf ve Hüseyin halkın kalbinde her zaman yer almıştır.? dedi.
Konuşmaların ardından gençlik kolları üyeleri tarafından şiirler okundu. Daha sonra CHP Gençlik Kolları Üyeleri hazırladıkları pankart ve dövizler ile meşaleler eşliğinde meydana girdiler.
Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan´ı canlandıran soğuk heykel sanatçılarının performansı da beğeniyle karşılandı. Son olarak sahne alan Moğollar grubu klasikleşmiş eserlerini ve üç fidanı anlatan ezgileri seslendirdi.

Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —