Daskyleion kazı alanında 2 bin 500 yıllık su hattı bulundu
Son dönemlerde Bandırma Belediyesi’nin de desteği ile çalışmalarına hız kazandıran ...
Bölge Haberleri
Yayın: 15 Ağustos 2022 - Pazartesi 23:58
Güncelleme: 15 Ağustos 2022 23:58
Daskyleion kazı alanında 2 bin 500 yıllık su hattı bulundu

Son dönemlerde Bandırma Belediyesi’nin de desteği ile çalışmalarına hız kazandıran ve dünya genelinde ses uyandıran arkeolojik buluntuları keşfeden Bandırma'nın tek antik kent kazısı olan Daskyleion’da pişmiş toprak künklerden yapılmış 2 bin 500 yıllık su hattı bulundu. 
Bandırma’nın adeta zaman tüneli olan, Anadolu'da hüküm sürmüş birçok medeniyetten izlere ev sahipliği yapan İlk Çağ kenti Daskyleion'daki arkeolojik kazıda şehre içme suyu sağlayan boru hattı ile ilgili önemli verilere ulaşıldı. 
Kireçten yapılan harçlarla birbirine tutturulan pişmiş toprak künklerden oluşan ve şehre içme suyu sağlayan bu hattın şimdiye kadar 10 m uzunluğundaki kısmı açığa çıkarıldı. Bulunan künkler milattan önce 4. yüzyıla ait olduğu tespit edildi. 
Haber Merkezi

  • Salı 5.5 ° / 0.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 13.8 ° / 1.6 ° Güneşli
  • Perşembe 15.3 ° / 6.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Erdek Ticaret Odası’ndan hizmet atağı!

2

BANDIRMA’DA HİZMET SEFERBERLİĞİ: ÇALIŞMALAR KENT GENELİNDE SÜRÜYOR

3

JASAT ekipleri 5 yıllık firariyi Erdek’te yakaladı

4

Berat Kandili Erdek’te Dualarla İdrak Edildi

5

Susurluk'ta yağış nedeniyle köprü çöktü

6

Gönen'de hafif ticari aracın çarptığı yaya öldü

7

MAÇIN ARDINDAN