Tarih: 19.12.2019 21:48

Denetimli serbestlik yükümlüsü kendi işinin patronu oldu

Facebook Twitter Linked-in

Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İŞKUR Hizmet Merkezi işbirliğiyle, dezavantajlı grupta yer alan ve denetimli serbestlik tedbiri altında bulunan yükümlülerin aileleriyle bütünleşerek toplumsal dayanışmaya katkı sağlamaları, bu kişilerin üretken bireyler olarak sosyal yaşama uyum sağlamaları için çeşitli çalışmalar yürütülüyor.
Bu kapsamdaki çalışmalara bir yenisi daha eklendi.
Denetimli serbestlikten yararlanarak ceza infaz kurumundan çıkan hükümlü M.Ç. için Bandırma Hacı Keşfettin Caddesi, No:19´da, ?Özlem Mobilya? ismiyle ?Mobilya İmalathanesi? açıldı.
Adalet Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu(İŞKUR) işbirliği ile engelli ve eski hükümlülere yönelik kendi işini kurma projesi olarak başlatılan ?Kendi işini kur? uygulaması kapsamında Bandırma Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi işbirliğiyle düzenlenen girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan ve cezaevine girmeden önce de mobilya ustası olan yükümlünün talebi üzerine Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu´na sunulan 36 bin lira tutarında ?Mobilya İmalathanesi? projesi, Türkiye İş Kurumu Aktif İşgücü Hizmetleri Daire Başkanlığı Engelli ve Eski Hükümlü İstihdamına yönelik destekler kapsamında, bünyesinde bulunan komisyonca kabul edilerek yükümlü M.Ç.´ye makine vb. desteği sağlandı.
Yükümlülerin, toplum içinde denetim ve takibinin yapılarak iyileştirilmesi ve toplumla bütünleştirilmeleri için ihtiyaç duydukları her çeşit hizmet, program ve kaynakların sağlandığı toplum temelli bir ceza infaz sistemi olan Denetimli Serbestlik kapsamında açılışı yapılan mobilya imalathanesi için düzenlenen törene Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürü Hasan Bıyık, Bandırma İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, Bandırma İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mahir Mavi, Bandırma Müftüsü Hamdi Gevher, Erdek İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Halil İbrahim İlanku, İŞKUR Bandırma Merkezi Müdürü Emrullah Narin de katıldı.
BOYA-BADANA KURSU BELGELERİ
Bu arada, Bandırma Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü aracılığıyla yükümlülerin meslek edinme veya var olan mesleklerini geliştirme noktasında periyodik olarak düzenlenen kurslar kapsamında boya-badana kursunu bitirenlere de belgeleri verildi.
Bakanlık destekli olarak kamu hizmeti yükümlülüğü kapsamında Denetimli Serbestlik yükümlülerine yönelik Bandırma Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle gerçekleşen, 176 saatlik inşaatçı teknolojisi su bazlı boyacılık kursuna katılan 17
yükümlünün yaz tatili döneminde Bandırma Ticaret Borsası İlkokulu´nun boya, badana ve tadilat işlerini yaparak okulu yeni eğitim-öğretim dönemine hazırladığı belirtildi. Bu çeşit mesleki ve sanat edindirme projeleri ile yükümlülerin sosyal yaşama uyum becerilerini geliştirme, üretken bireyler olarak toplumda hak ettikleri yeri almalarını sağlama, yaşamlarını daha güzel bir duruma getirme ve topluma yeniden kazandırma çalışmalarının artarak süreceği bildirildi.
Haber : Önder Balıkçı




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —