Bugün, 21 Haziran 2024 Cuma

DENİZ DEĞİL, SANKİ ÇÖPLÜK

DENİZ DEĞİL, SANKİ ÇÖPLÜK

Erdek’te çevre temizliği

Sürdürülebilir ve temiz bir Marmara Denizi için bu yıl üçüncüsü düzenlenen 8 Haziran Marmara Denizi Günü etkinlikleri, Marmara denizine kıyısı olan kentlerle birlikte Erdek'te de kutlandı.

Erdek'teki programda Erdek dalış kulübü dalgıçları liman içi çay bahçeleri önünde girdikleri dipte bir traktör römorku dolusu atık topladılar.

Taşa çıkartılan atıklar Erdek Belediyesi temizlik ekipleri tarafından önce römorka yüklendi, ardından gelen arasöz ile kirlenen iskele çevresi yıkandı. Ayrıca Erdek’te sahil temizliği de yapıldı.

Konu ile ilgili Erdek Belediyesi, şu açıklamayı yaptı:

“Marmara Denizi günü ve Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı desteği, Belediye Başkanlığımız ve Marmara Belediyeler Birliği işbirliğinde, Balıkesir AFAD, belediye ekiplerimiz ve çevre gönüllülerimizin katılımıyla Ali Haydar Sarı Sahil Bandı girişinden başlayarak, ‘Hepimizin Bir Dünyası Var’ temalı Çuğra sahil temizliği ve ardından AFAD ekiplerinin katılımı ile liman içi dip temizliği farkındalık çalışması gerçekleştirildi. Tüm vatandaşlarımızı çevre konusunda duyarlı olmaya, çöplerini denize ve çevreye atmamalarını rica ediyoruz.”

Haber: Tuncay Ertan

 

 



Anahtar Kelimeler: DENİZ DEĞİL SANKİ ÇÖPLÜK
  • Cuma 35.3 ° / 16.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 32.9 ° / 17.3 ° Güneşli
  • Pazar 34.5 ° / 15.2 ° Güneşli