Denizde boğularak şehit olan er toprağa verildi
İstanbul`da 1993/3 tertip er olarak vatanı görevini yapan Lütfü Çakır (20) serinlemek için girdiği denizde boğularak şehit oldu.
Bölge Haberleri
Yayın: 29 Ağustos 2014 - Cuma 20:33
Güncelleme: 29 Ağustos 2014 20:33
Denizde boğularak şehit olan er toprağa verildi

İstanbul`da 1993/3 tertip er olarak vatanı görevini yapan Lütfü Çakır (20) serinlemek için girdiği denizde boğularak şehit oldu.
Ayvalıklı şehit er Lütfü Çakır, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer`in de katıldığı bir tören ile defnedildi.
Alınan bilgiye göre arkadaşıyla birlikte çarşı iznini kullanmak için birliğinden ayrılan Çakır, sıcaktan bunalınca yanındakilerle beraber serinlemek için denize girdi. Bir süre yüzdükten sonra gözden kaybolan Çakır`ın arkadaşları durumu yetkililere bildirdi. Yapılan aramalar sonucunda cansız bedenine ulaşıldı. İstanbul`da birliğinde yapılan askeri törenin ardından memleketi Ayvalık`a getirilen er Çakır için burada da askeri tören düzenlendi.
Şehit er Çakır`ın cenazesi Ayvalık Devlet Hastanesi morgundan alınarak Ayvalık Garnizonuna getirildi. Garnizondaki törenden sonra Ayvalık`ın Akçapınar Mahallesinde öğle namazının ardından düzenlenen askeri tören ile şehit er Lütfi Çakır ailesinin ve sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.
Şehit er Çakır`ın cenazesine Ayvalık Kaymakam Vekili Naif Yavuz, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Garnizon Komutanı Aydın Nazlı, belediye meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bu arada İstanbul`da vatani görevini yaptığı sırada denizde boğularak şehit olan er Lütfü Çakır`ın terhisine bir hafta kaldığı öğrenildi. Şehit erin cenazeni katılan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Çakır ailesine sabır ve başsağlığı diledi.

  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
  • Salı 20.3 ° / 14.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
1

Erdek Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı yapıldı

2

Teknik Direktör Gürsel: “3 puan aldık, mutluyum”

3

Bandırmaspor: 2-Ümraniyespor: 1

4

Ahmet Akın, can dostları Pati Park ile buluşturdu

5

Balıkesir’den Gazze’ye vicdan köprüsü

6

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

7

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?