Tarih: 30.10.2015 13:53

Denizin ortasında dünyaya gelen bebeğe Deniz ismi verildi

Facebook Twitter Linked-in

Geçtiğimiz günlerde doğum için Kıyı Emniyet Botuyla ilçemize gelirken, denizin ortasında botta bir kız bebek dünyaya getiren, 4 çocuk annesi Temel´in, daha önce de deniz ambulansıyla Erdek´e doğuma giderken denizin ortasında bir bebek dünyaya getirdiği öğrenildi.
Avşa Adası´nda oturan ev kadını Mine Temel, 4 çocuğunun ikisini Erdek´e doğuma giderken denizin ortasında botta dünyaya getirdi. Mine Temel, 1,5 yıl önce de doğum sancıları başlayınca Avşa Adası´nda doğum yaptıracak doktor bulunmadığı için deniz ambulansı ile Erdek´e getirilirken, denizin ortasında erkek bebek dünyaya getirdi.
Dördüncü bebeğini de bot içinde doğurdu
Bu kez dördüncü çocuğuna hamile kalan Mine Temel doğum sancıları tutunca deniz ambulansı ile Erdek´e getirilmek istendi. Denizin dalgalı olması nedeniyle Mine Temel´in ambulans yerine, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü´ne bağlı KIYEM-3 Botu ile 112 sağlık görevlilerinin kontrolünde Erdek´e götürülmesine karar verildi.
Yolculuk sırasında doğum sancıları artan Mine Temel, Erdek´e 5 mil kala KIYEM-3 Botu´nda yanında bulunan sağlık görevlilerinin yardımı ile kız bebek dünyaya getirmişti. Mine Temel, sağlıklı olan kızı ile birlikte Erdek Devlet Hastanesi´ne getirilip burada olası bir enfeksiyona karşı müşahede altına alındığı, İki gün hastanede yatan Mine Temel, inşaatlarda usta olarak çalışan eşi Veli Temel tarafından Erdek´ten alınıp Deniz adını verdikleri kızları ile Avşa´ya gittiler.
Denizin ortasında ikinci doğumunu yapacağını hiç düşünmediğini söyleyen Mine Temel, mahalle olan Avşa Adası´nda kadın doğum uzmanının bulunmamasının büyük sıkıntıya yol açtığını, doktor bulunsaydı iki bebeğini de denizin ortasında dünyaya getirmek zorunda kalmaya bileceğini söyledi.
Haber: Erdem Özcan - Taygun Ertan - Mehmet Baki




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —