Denizin altındaki hayaletlere ulaşıldı
Türkiyenin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi ve GEF Küçük Destek Programı (SGP)-COMDEKS desteğinde gerçekleştirilen
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Haziran 2013 - Çarşamba 00:00
Güncelleme: 05 Haziran 2013 00:00
Denizin altındaki hayaletlere ulaşıldı
Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi ve GEF Küçük Destek Programı (SGP)-COMDEKS desteğinde gerçekleştirilen "Hayalet Ağ Avcıları Projesi" kapsamında başlatılan saha çalışmalarında hayalet ağlara ulaşıldı. Yapılan dalışlarda uzatma ağları, parakete misinaları ve eski bir balık çiftliğinden kalma atıklar tespit edildi.
GEF Küçük Destek Programı (SGP) - COMDEKS   ve GEF desteği ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ve UNDP tarafından yürütülmekte olan "Türkiye`nin Deniz ve Kıyı Koruma Alanları Sisteminin Güçlendirilmesi Projesi" tarafından destek verilen proje kapsamında başlatılan dalışlarda hayalet ağlara ulaşıldı. 
Altı dalgıç hayalet ağlara ulaştı
Hayalet Ağ Avcıları projesi kapsamında planlanan dalışlar, 24-26 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirildi. Dalışlar öncesinde yürütülen arazi çalışmalarında balıkçılardan alınan bilgiler doğrultusunda su üstünde koordinatları alınan noktalara altı kişiden oluşan dalgıç ekibi tarafından dalış gerçekleştirildi. On iki noktada Yaklaşık 18- 36 metreler arasında yapılan dalışlarda uzatma ağları, parakete misinaları ve eski bir balık çiftliğinden kalma atıklar tespit edildi.
"Hayaletler" Haziran ayında su yüzüne çıkacak
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü`nden iki temsilcinin de katıldığı arazi çalışmalarında görüntülenen hayalet ağları çıkarmak için yürütülen faaliyetler, ilerleyen aylarda hız kazanacak ve Haziran ayının ortalarında, ağların suyun altından çıkarılması aşamasına geçilecek. Çalışmanın her bir aşaması, belgesel haline getirilmek üzere kamera ile de görüntülenecek.
Hayalet ağ nedir?
Hayalet ağ, kazayla veya bilerek deniz dibinde bırakılan av araçlarını tanımlamak için kullanılıyor. Hayalet ağlar, denizel ekosistemler üzerinde, aşırı avcılığın verdiği zararın yanında azımsanmayacak bir baskıya sahip bulunuyor. 
Doğada çözünmüyor, yıllarca ava devam ediyor
Birçok bilimsel çalışma, deniz dibinde bırakılan av araçlarının çoğunun doğada çözünmemekle birlikte, pasif olarak avlanmaya devam ettiğini gösteriyor. Bu durum, kullanılan av aracının malzemesine, bulunduğu derinliğe, dip coğrafi yapıya ve hidrodinamik etkenlere göre 2-8 yıl boyunca devam ediyor.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.2 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 12 ° Güneşli
  • Cumartesi 27 ° / 12 ° Güneşli
1

Erdek'te 103. Kurtuluş Yılı Coşkuyla Kutlanacak

2

Bandırma’da kurtuluş coşkusu

3

AK Parti Erdek İlçe Yönetim Kurulu belli oldu, görev dağılımı yapıldı

4

Şahinburgaz’a anaokulu

5

Şahinburgaz’da müsilaj!

6

Erdek Öğretmenevi’nde dolu geçen sezon

7

Erdek'te eğitim güvenle yükseliyor