Destek Patentin üniversite seminerleri devam ediyor

Destek Patentin üniversite seminerleri devam ediyor

Destek Patent, Uludağ Üniversitesinde marka ve patenti önemini anlattı.

Destek Patent, Uludağ Üniversitesi`nde marka ve patenti önemini anlattı.
Destek Patent 2012 yılında üniversitelerde gerçekleştirdiği marka koruma ve patent hakları ile ilgili seminerleri 2013 yılında da sürdürmeyi ve akademisyenleri patent konusunda bilinçlendirme çalışmalarına devam ediyor.
Destek Patent yöneticisi Bora Erguvan Uludağ Üniversitesi`nde akademisyenlere marka ve patent tescilinin önemini aktardı.
Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi personeline, Fikri Sınai Hakların Yönetimi ve Lisanslama konusunu anlatan Erguvan, Seminerde özellikle Patent Kanunu`nda yapılacak yeni düzenlemelerin ardından üniversitelerin de patent alabilecek olması konusundaki bilgileri paylaştı.
Eğitimde, patent , teknoloji transferi ve lisanslama gibi konularda detaylı bilgilerin aktarıldığı ve toplamda 14 saat süren eğitim sonrası katılan akademisyenlere sertifika verildi. 
Uludağ Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Genel Müdürü Prof. Dr. Zeynep Kahveci eğitim sonrası Bora Erguvan`a teşekkür sertifikası sundu. 
Bora Erguvan, üniversitelerde sinai mülkiyet hakları bilincinin yaygınlaştırılması ve TTO`ların amaçlarına uygun olarak çalışmasına destek olmak için 2013 yılında üniversiteler bünyesindeki eğitimlerini sürdüreceklerini söyledi.
Destek Patent üniversitelerle yan yana
Bora Erguvan, Destek Patent`in üniversiteler ve akademisyenlerle her zaman yakın çalışan Türkiye`nin lider patent ve marka tescil danışmanlık şirketi olduğunun altını çizerek, üniversitelerde yapılan tez ve teknolojik fikirlerin korunması için çeşitli seminerler verdiğini belirtti. Destek Patent, 2013 yılında farklı üniversitelerde düzenleyeceği seminerlerle Türkiye`nin ihracat hedeflerinde yapacakları nitelikli çalışmalarla kilit rol oynayan üniversitelerin, patent hakkında bilinçlenmesini sağlamayı hedefliyor
Amacımız patent bilincini yerleştirmek
Destek Patent Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yamankaradeniz: "Destek Patent olarak üniversitelerle sürekli yakın ilişki içindeyiz. Seminerlerimiz sayesinde üniversitelerde patent bilincini yerleştirmeyi hedefliyoruz. Yenilenen Patent Kanunu`nda üniversitelerin patent sahibi olmasına yönelik düzenlemeler sayesinde patent müracaat sayıları ciddi derecede artacak. Ayrıca akademisyenler yaptıkları buluşların karşılıklarını alabilecek. Seminerlerimizin patent başvurusu yapmak isteyen akademisyenlere ışık tutacağından eminiz" dedi.
Seminerler yeni Patent Kanunu`nu destekliyor
Geçtiğimiz yıl yoğun ilgi gören seminerlerde hem akademisyenlere hem de üniversite öğrencilerine patent ve marka tescili konusunda bilgiler verildi. Seminerlerde patent hakkında verilen genel bilgilerin yanı sıra akademisyenlere buluşlarını ne şekilde koruyabilecekleri, hangi buluşlara patent alabilecekleri ve süreçlerin nasıl işlediği anlatıldı. Ayrıca girişimci adaylarına dünya ile rekabette markanın önemi açıklandı.