Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

Dikkat Domuz çıkabilir

Dikkat Domuz çıkabilir

Erdek-Bandırma karayolunun 10. kilometresinde yola aniden çıkan domuzlar sürücülere korku dolu anlar yaşatıyor.

Erdek-Bandırma karayolunun 10. kilometresinde yola aniden çıkan domuzlar sürücülere korku dolu anlar yaşatıyor.
Erdek`ten Bandırma`ya ulaşımı sağlayan karayolunun 10. kilometresinde Tatlısı Köy Yolu kavşağı olarak bilinen noktaya yakın bölgede bulunan bataklık sazlık bölgeyi mesken edinen yaban domuzları, günün belirli saatlerinde Edincik istikametine doğru geçmek istedikleri için kullandıkları Erdek-Bandırma karayolunda trafikte seyreden araç sürücülerine dehşet dolu dakikalar yaşatıyor.
Geçtiğimiz yıllarda sadece geceleri karayoluna fırlayan domuzlar, artık gece saatleri dışında gündüz vakitlerinde de sazlık bölgeden Edincik istikametine veya Edincik istikametinden tekrar sazlık bölgeye geri dönmek için kullandıkları karayolunda o esnada seyreden araç sürücüleri olası trafik kazası ile karşı karşıya kalabiliyor.
Tatlısu Köy kavşağı ile Erdek eski özel idare tesisleri arasında kalan karayolunun her geçen gün daha tehlikeli olmaya başladığını söyleyen Erdek`li araç sürücüleri, sazlık alanda yaşayan yaban domuzlarını karınlarını doyurmak için sürüler halinde Edincik beldesi çöplüğüne gittiklerini, karınlarını doyurduktan sonra yeniden bataklık bölgeye geri döndüklerini, bu gidiş-gelişlerinde kullandıkları karayolunda o sırada trafikte seyreden araçların sık sık kaza yaptıklarını, bugüne kadar bu bölgede ölümlü trafik kazasının yaşanmamasını ise şansa bağladıklarını kaydedip özellikle bölgedeki karayolunun her iki tarafına tıpkı otoyollarda olduğu gibi sağlam tel örgüler çekilmesini istedi.
Tel örgü monte işinin karayollarının görevi olduğunu hatırlatan sürücüler, sorumlulardan bu konuda gerekli hassasiyet gösterilmesini ısrarla savundu.
Söz konusu soruna kayıtsız kalınamayacağı uyarısını yineleyen sürücüler, Tatlısu Köy Kavşağına 100 metre mesafede yer alan trafik tabelasında yer alan geyik resminin soruna çözüm bulamadığını dile getirdi.
Bu bölgedeki karayolunu kullanan araçların sorunlu bölgeden araç hızlarını oldukça düşürerek geçmeleri uyarısı yapan araç sürücüleri, yolu tanıyanların bu bölgeyi sorunsuz atlatabileceğini ancak yolu tanımayanların ise domuz sürüleri ile aniden karşılaştıklarında nelerin yaşanabileceğinin bilinemeyeceğini işaret etti.
Haber : Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı