Dikkat! Elektrikli bisikletlerden plaka ehliyet istenecek
12 Temmuz 2013 tarih ve 6495 sayılı kanunun 13. maddesinde yapılan değişikliğin ardından elektrikli bisikletlerde plaka ve ehliyet kontrolüne başlayacak.
Bölge Haberleri
Yayın: 10 Nisan 2015 - Cuma 15:33
Güncelleme: 10 Nisan 2015 15:33
Dikkat! Elektrikli bisikletlerden plaka ehliyet istenecek

12 Temmuz 2013 tarih ve 6495 sayılı kanunun 13. maddesinde yapılan değişikliğin ardından elektrikli bisikletlerde plaka ve ehliyet kontrolüne başlayacak.
Elektrik kapasitesi 25 kilowattın üzerinde olan elektrikli bisiklet sürücülerine A sınıfı ehliyeti olup olmadığını soracak.
Yapılan sorgulamalar kapsamında sürücünün A sınıfı ehliyeti yoksa Karayolları Kanunu`nun 36. maddesi uyarınca 1609 TL para cezası kesilerek elektrikli bisikletlere el konulacak. Öte yandan elektrikli bisikletin sürücüye vekaleten verildiği öğrenilirse bisiklet sahibine de 1609 TL cezai yaptırım uygulanacak. Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, trafikte elektrik bisiklet kullanan kişilerin yaşının 10 yaşa kadar düştüğü için önlemlerin arttırılacağı öğrenildi.

  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Dilruba'yı 4 bıçak darbesiyle öldüren sanığa ağırlaştırılmış müebbet istemi

2

Erdek’teki trafonun yerini kim değiştirdi?

3

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

4

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

5

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

6

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

7

BANÜ’den huzurevinde etkinlik