Doğal afetler çiftçinin ürününü yerle bir etti
Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, doğal afetlerin çiftçimizi vurduğunu belirterek, zarar gören çiftçilerimizin zararlarının acilen karşılanmasını istedi.
Bölge Haberleri
Yayın: 28 Ocak 2019 - Pazartesi 17:21
Güncelleme: 28 Ocak 2019 17:21
Doğal afetler çiftçinin ürününü yerle bir etti

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, doğal afetlerin çiftçimizi vurduğunu belirterek, zarar gören çiftçilerimizin zararlarının acilen karşılanmasını istedi.
Aşırı yağış, su baskınları, fırtına, hortum gibi tabii afetlerin tarım alanların da büyük hasara neden olduğunu belirten Bayraktar, ?Binlerce dekar sera, meyve bahçesinde yıkım yaşadı, tarım arazileri de su altında kaldı. Çiftçimiz zor durumda. Acilen hasar tespitleri yapılmalı, üreticimizin zararı karşılanmalı, kredi, sigorta, elektrik, vergi başta olmak üzere tüm borçları ertelenmelidir. Üretimde kalabilmesi için çiftçimize yeni finansman sağlanmalıdır. Büyük yıkım yaşanan il ve ilçelerimiz afet bölgesi ilan edilmelidir. Üst üste yaşanan tabii afetler nedeniyle biriken tarımsal kredi borçlarını ödeyemeyen çiftçilerimizin borçlarının, faizsiz ve uzun vadeli olarak yapılandırılmasını talep ediyoruz.? dedi.
Son yıllarda tabii afetlerin çiftçinin peşini bir türlü bırakmadığını vurgulayan Bayraktar, üst üste yaşanan tabii afetler nedeniyle biriken tarımsal kredi borçlarını ödeyemeyen çiftçilerin borçlarının, faizsiz ve uzun vadeli olarak yapılandırılmasını talep ettiklerini bildirdi.
Haber Merkezi

  • Cumartesi 19.3 ° / 12.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.5 ° / 12.4 ° false
  • Pazartesi 24.4 ° / 12.1 ° Güneşli
1

Kaymakam Göç’ten Yaşlılar Günü’nde anlamlı ziyaret

2

Bölgenin en büyük "Tarım ve Hayvancılık Fuarı" kapılarını açtı

3

BANDIRMA BELEDİYESİ’NDEN SOKAK HAYVANLARI İÇİN KARARLI ADIM

4

Marmarabirlik Başkanı Yıldız: “Şeffaf, dürüst ve adaletli bir yönetim olacağız”

5

BANÜ’den huzurevinde etkinlik

6

Ekinlik’te su sıkıntısı

7

Marmarabirlik yeni dönem hedeflerini açıkladı