Domates üreticilerinin yüzleri güldü
Sıcak havalardan dolayı domates hasadının erken başladığı Manyas´ta üreticinin yüzü güldü.
Bölge Haberleri
Yayın: 23 Eylül 2016 - Cuma 18:06
Güncelleme: 23 Eylül 2016 18:06
Domates üreticilerinin yüzleri güldü

Sıcak havalardan dolayı domates hasadının erken başladığı Manyas´ta üreticinin yüzü güldü.
1990´lı yıllar da domates üretiminin 50 bin dekar civarında olduğu Manyas´ta 2000´li yıllarla birlikte çiftçilerin çeltik üretimine ağırlık vermesi ile birlikte domates üretiminin 3-4 bin dekar civarına geriledi.
Domates üretimi hakkında bilgi veren Manyas Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Danç, bu yıl ilçe genelinde dekar başına domates rekoltesinin ortalama dokuz ton civarında gerçekleştiğini söyledi.
Danç, "Bu yıl salça fabrikaları ile sözleşmeli ekim yapan çiftçilerimiz kilosunu 25 kuruştan teslim ediyor. Serbest piyasada ise bu fiyat 30 kuruşa çıkıyor, kilo malı olan domates dekardan iyi bakıldıysa 12 tona kadar ürün veriyor. Bu rakamda iyi bir rakam ve üreticisinin emeğinin karşılığını almasını sağlıyor. Temennimiz bölgemizde domates ekiminin geçmiş yıllarda olduğu gibi yay-gınlaşmasıdır, bu da ancak salça fabrikaları ile üretici arasında yapılan sözleşmelerin sağlıklı bir şekilde hazırlanması ile olur." dedi.
Haber : Süleyman Özaydın

  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
  • Salı 16.2 ° / 5.6 ° false
1

Sırra kadem basan Elif'i arama çalışmaları 7'nci gününde; dijital verilerden de sonuç alınamadı

2

Kapıdağ’daki arama kurtarma çalışmalarına Kızılay’dan kesintisiz destek

3

Eğitim-İş Erdek Temsilciliği açıklama yapacak

4

Erdek’te lodos; dalgalar, denizle karayı birleştirdi

5

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

6

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek