Domates üreticilerine Mildiyö ve Yeşilkurt uyarısı
Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü domates üreticilerini mildiyö ve yeşilkurt zararlısına karşı uyardı.
Bölge Haberleri
Yayın: 18 Temmuz 2012 - Çarşamba 00:00
Güncelleme: 18 Temmuz 2012 00:00
Domates üreticilerine Mildiyö ve Yeşilkurt uyarısı
Manyas Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü domates üreticilerini mildiyö ve yeşilkurt zararlısına karşı uyardı. 
Manyas İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, ilçedeki domates ekim alanlarında yapılan tarla kontrollerinde önemli verim kayıplarına neden olan yeşilkurt (zımba) zararlısının ilaçlı mücadeleyi zorunlu kılacak yoğunluğa ulaştığının tespit edildiğini söyledi.
Işıktaş, ilçede kurulu bulunan domates Mildiyösü erken uyarı sistemi verilerinin değerlendirilmesi sonucunda önemli verim ve kalite kaybına neden olan domates mildiyösü hastalığının ortaya çıkması için şartların oluştuğunun tespit edildiğini belirtti.
Manyas İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Dilek Işıktaş, olası verim kayıplarının önüne geçilmesi açısından hem yeşilkurt zararlısına hem de mildiyö hastalığına karşı ilaçlı mücadeleye en kısa zamanda başlanması gerektiği konusunda domates üreticilerini uyardı.
Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 18.4 ° / 11.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 6.9 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 10.5 ° / 1.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

Efsane futbolcu Cavit Aydın Erdek’te son yolculuğuna uğurlandı

2

GESTAŞ’TAN ADALAR HATTINDA SEFER İPTALİ VE GÜNCEL SEFER DUYURUSU

3

Erdek'te yılın ilk meclisi toplandı

4

Erdek Emniyet Müdürlüğü’nde Görev Değişimi

5

BANDIRMA’DA DENETİMLER 2026 YILINDA DA DEVAM EDİYOR

6

İl Milli Eğitim Müdürü Selehattin Kal’dan Erdek’e Eğitim Ziyareti

7

Bandırma’ya Avrupa standartlarında altyapı: 200 bin kişiye hizmet verecek