Tarih: 09.02.2023 22:32

Dündar, 70 yıl öncesi Gönen depremini hatırlattı

Facebook Twitter Linked-in

Dündar, “Hayatımın ilk depreminin üzerinden 70 yıl geçti, henüz gereken dersleri alamadık!” başlıklı yazısında şunları dile getirdi:
“Kayıtlara Gönen-Yenice depremi olarak geçen 7.2 büyüklüğündeki sarsıntıda 265 yurttaşımız hayatını kaybetti, yüzlercesi de yaralandı. 6.750 binanın yıkıldığı depremde en büyük hasarı Gönen ve Yenice almıştı.
Yıkılanlar arasında 211 okul, 176 resmi bina ve 27 de cami vardı.
Gönen’de neredeyse sağlam bina kalmamıştı. 6 kişilik ailesini kaybeden Mümtaz Azbay adlı yurttaş, geçirdiği sinir krizi sonucunda enkazın altına yatmış, artçı bir sarsıntıyla ölümü beklemeye başlamıştı.
O, polisin yardımıyla teselli edilip koruma altına alınmış ama Balıkesir’de yakınları vefat eden bir genç kız, cinnet geçirmekten kurtulamamıştı.
X X X
27 Mart günü, öğleye doğru, Cumhurreisi Celal Bayar, Gönen’e geldi.
İncelemelerin ardından, ‘İnşallah pek kısa zamanda Gönen’i yeniden kuracağız. Hükümet, her türlü maddi ve manevi yardımı yapacak, yaraları saracaktır. Hepimize geçmiş olsun’ dedi.
Kısa süre içinde Başvekil Adnan Menderes ile Bayındırlık Vekili Kemal Zeytinoğlu da deprem bölgesini ziyaret ettiler.
Onlar da Celal Bayar’a benzer açıklamalar yaptılar.
Yetkililer, ‘Gereken derslerin çıkarılıp tedbirlerin alınacağını, böylece bölgedeki vatandaşların bundan böyle depremde hayatlarını kaybetmeyeceklerini’ söylediler.
X X X
Gönen-Yenice depreminin üzerinden 70 yıl geçti.
Ne yazık ki biz hâlâ depremlerden gerekli dersleri alamadık.
Acaba çocuklarımız o dersin alındığı, depreme dirençli alt yapıların ve binaların olduğu Türkiye’de yaşayabilecekler mi?”
Uğur Dündar, “Her seferinde, ‘Gereken derslerin alınacağı’ söylemlerini dinlemekten bıkıp usandık’ değerlendirmesinde bulundu. Haber Merkezi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —