Dünyanın en zor pazarı Japonya'ya tavuk ihraç edeceğiz

Dünyanın en zor pazarı Japonya

Türkiye Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu, Japonya-Tokyo'da düzelenen Foodex Fuarına adeta çıkarma yaptı.

Türkiye Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu, Japonya-Tokyo’da düzelenen Foodex Fuarına adeta çıkarma yaptı.
80 ülkeden 700 katılımcının iştiraki ile düzenlenen fuara ülkemizden Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu ile Ekonomi Bakanlığı temsilcileri katıldı.
Yıllık 150 milyar USD ile Dünya’nın en büyük Gıda ithalatçısı durumunda olan Japonya’nın en önemli Gıda Fuarı Foodex Japan da Turkish Poultry markası ile yerini alan Türk Tavukçuluk Sektörü, Japon tüketicilerin özel ilgisiyle karşılaştı. Başarılı bir performans sergilenerek ülkemizle ticari ilişkiler kurmak isteyen ve Türk kanatlı ürünlerine talep gösteren çevre ülkelerin etkili firmaları ile görüşmeler gerçekleştirildi.
Ayrıca Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu`nun organizasyonu ile heyete katılan Ekonomi Bakanlığı İhracat Genel Müdürü Yardımcısı Aytaç Yenal ve Daire Başkanı Alper Eriten resmi görüşmelerde bulunmak üzere Tanıtım Grubuna eşlik etti.
Japonya’nın toplam et ithalatının % 90’nını gerçekleştiren, Japonya Et İthalatçıları Birliği üyeleri ile Mitsubishi Cor., Totoa Tsusho, Japan Food Corp gibi bir çok Japon devi ile görüşmeler yapıldı.
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 2004 yılında başlatılan teknik görüşmelerin 2015 yaz aylarında tamamlanması bekleniyor, Japonya ile ülkemiz arasında yakın kültürel ilişkiler bulunuyor, Japonya Türkiye’ye ve Türk Ürünlerine güven duyuyor, önümüzdeki aylarda teknik konuların tamamlanmasının ardından önümüzdeki aylarda ülkemizden Japonya’ya ilk kanatlı eti ihracatı başlaması ile Türk Tavukçuluk sektörü bir ilke imza atacak ve Japonlar artık Türk tavuğu yiyecek.
Sektörün geleceğini değerlendiren Kanatlı Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve aynı zamanda HasTavuk Yönetim Kurulu üyesi olan Müjdat Sezer, “Türk Tavukçuluk sektörü 2015 yılında başarılarına bir yenisini ekleyerek Dünya’nın en büyük Tavuk Ürünleri ithalatçısı olan, aynı zamanda Hayvan Sağlığı Karantina kuralları açısından Dünya’nın en titiz ve zor pazarlarından Japonya’ya girmeyi başaracaktır. Şu an Japon Sağlık Bakanlığı ürün giriş iznini vermiş olup, son bir adım olan Türk ve Japon Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlıkları arasında belgelendirmelerle ilgili mutabakat sağlanmasıyla Japon Pazarı, Türk kanatlı ürünlerine açılacaktır. Şu an ki, son konjöktör, Japonya’nın alternatif tedarikçi ihtiyacında olması, Türk ürünlerinin kalitesinin yüksek olması ve sevilmesi pazara girmek için en uygun zaman olması bu şansın kaçırılmaması gerekmektedir. 2014 yılında 1 milyar USD’nin üzerinde 60 ayrı ülkeye ihracat yapan Türk Tavukçuluk sektörü, başarısını tüm Dünya’ya kanıtlamıştır. “ dedi.