Tarih: 13.05.2012 00:00

Dursunbeyli İlkay Alman Milli Takımı ile Euro 2012de

Facebook Twitter Linked-in

Almanya Milli Takımı`nda 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finalleri için Mesut Özil`in ardından Borussia Dortmund`lu İlkay Gündoğan da aday kadroya çağrıldı. Alman Milli takımında Euro 2012`de mücadele edecek ikinci Türk olan İlkay Dursunbeyli hemşehrilerini oldukça sevindirdi.
Almanya Milli Takımı Teknik Direktörü Joachim Löw, Borussia Dortmund`lu İlkay Gündoğan`ı 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası aday kadrosuna dahil etti.
Almanya`nın 11 Ekim 2011`de Belçika ile oynadığı 2012 Eleme maçında ilk kez forma giyen 21 yaşındaki İlkay Gündoğan, sezon başında Nürnberg`ten Borussia Dortmund takımına transfer olmuştu. Burada şampiyonluk başarısı yaşayan İlkay Borussia Dortmund`da 28 maçta oynayıp 3 gol atıp 3 asist yapmıştı. Joachim Löw, Mönchengladbach`lı Stegen ve Schalke`li Draxler`e de İlkay`a başarılı grafiğinden dolayı kadroda yer verdi. Alman teknik adam 23 kişilik kesin kadroyu ise 29 Mayıs 2012 tarihine kadar UEFA`ya bildireceği öğrenildi. İlkay Gündoğan, Cuma günü Sardunya`da toplanacak aday kadroya 12 Mayıs`ta Almanya Kupası finalinin ardından dahil olacak.
İlkay`ın Alman Milli takımı kadrosuna dahil edildiği haberini alan Dursunbey`de ki yakınları ve hemşehrileri Euro 2012`de İlkay`ı izlemekten gurur duyacaklarını belirttiler. Alman Futbolunda git gide yıldızlaşan İlkay geçen yıl Dursunbey`de yakınlarını ziyaret etmiş Borussia Dortmund`un başarılı bir sezon geçireceğine inandığını belirtmişti.


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —