Edebiyat öğretmeninden ilk öykü kitabı
Erdek İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Derya Balcı'nın ilk öykü kitabı yayınlandı.
Erdek Haber
Yayın: 15 Ekim 2014 - Çarşamba 23:17
Güncelleme: 15 Ekim 2014 23:17
Edebiyat öğretmeninden ilk öykü kitabı

Erdek İmam Hatip Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Derya Balcı’nın ilk öykü kitabı yayınlandı. “Göç Zamanı-Ya Sonra?” isimli kitapta yaşamın içinden, duygu yoğunluklu 12 öykü ve “Şehidime Mektup” isimli bir yazı yer alıyor. İki yıllık bir çalışma sonunda hazırlayıp, kendi olanaklarıyla bin adet bastırdığı öykü kitabından sonra 80-90 şiirinin yer alacağı bir şiir kitabının hazırlıklarını da sürdürdüğünü vurgulayan Balcı, öğrencilerini de yazmaya yönlendirmeye çalıştığını belirtirken, “Öğrencilerim arasında yazmaya, okumaya meraklı olanlar var. Onları yönlendirmek adına, ‘yaratıcı yazarlık’ konusunda egzersiz çalışmaları yapacağız” dedi.  

9 Kasım 2014 günü, İstanbul’daki TÜYAP Kitap Fuarı’na katılarak kitabını imzalayacak olan Balcı, daha sonra da Bursa, İzmir ve Kocaeli’ndeki imza günlerine gidecek.
Derya Balcı, 1976 yılında, Aydın’ın Buharkent ilçesinde doğdu. Selçuk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nü bitirdi. Kocaeli Üniversitesi’nde, “Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi” alanında yüksek lisansını tamamladı. Ülkenin değişik illerinde Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenliği yapan, hâlen Erdek İmam Hatip Lisesi öğretmenliğini yürüten Derya Balcı evli ve iki çocuk annesi.

   

  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
  • Salı 16.2 ° / 5.6 ° false
1

Sırra kadem basan Elif'i arama çalışmaları 7'nci gününde; dijital verilerden de sonuç alınamadı

2

Kapıdağ’daki arama kurtarma çalışmalarına Kızılay’dan kesintisiz destek

3

Eğitim-İş Erdek Temsilciliği açıklama yapacak

4

Erdek’te lodos; dalgalar, denizle karayı birleştirdi

5

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

6

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek