Edincik tarihi evleri Mimar Sinan´la hayat bulacak
Edincik Mahallesindeki tarihi evlerin restore edilmesi konusunda adımlar atıldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 12 Ekim 2016 - Çarşamba 17:53
Güncelleme: 12 Ekim 2016 17:53
Edincik tarihi evleri Mimar Sinan´la hayat bulacak

Edincik Mahallesindeki tarihi evlerin restore edilmesi konusunda adımlar atıldı.
Güney Marmara Bölgesi´nin en eski yerleşim yerlerinden biri olan Edincik Mahallesi´nin tarihi ve kültürü açısından bölgemizde önemli bir yere sahip olduğu bildirildi.
Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Mimar Sinan Üniversitesi Öğretim Üyeleriyle birlikte Edincik´te restore edilmesi planlanan tarihi evler gezildi.
Gezinin ardından, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Demet Binan, Restorasyon Yenileme ve Koruma Bilim Dalı Üyesi Doç. Dr. Hale Tokay, Restorasyon Tarihi Çevre ve Değerlendirme Dalı Üyesi Yrd.Doc. Dr. Tülay Çobancaoğlu, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile ön protokol imzaladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Dursun Mirza ?Edincik Mahallemizde daha önce Kültür ve Turizm Bakanlığınca tecilli olan binalar vardı. Mimar Sinan Üniversitesi Restorasyon Bölümü ile yaptığımız ön protokol neticesinde tescilli olmayan binaların tescillenmesi için çalışmalar başlattık. Restorasyon bölümü hocaları ve mastır öğrencileri tescilli olmayan tarihi binaları elden geçirip restorasyon ve restitüsyon yapılabilecek olan binaların tespitini yapıp rölövelerini hazırlıyorlar. Buraya gelen öğrenciler okullarından mezun olmuş lisansüstü eğitim alan doktora yapan öğrenciler. Edincik bizim çok özel bir mahallemiz tarihi dokusu çok güzel olan bir yer. Edincik Mahallemizde bir Beypazarı´nı veya Odunpazarı´nı aratmayacak nitelikte çok sayıda tarihi bina var. Bizde bu tarihi binaları Mimar Sinan Üniversitesi işbirliği ile tespitlerini yapıp gün yüzüne çıkararak restoras-yonlarının yapılabilecek duruma gelmesini istiyoruz.? dedi.
Haber Merkezi

  • Perşembe 23.2 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 24.7 ° / 12 ° Güneşli
  • Cumartesi 27 ° / 12 ° Güneşli
1

Bandırma Ticaret Borsası 85 yaşında!

2

Eğitim-İş’ten tarih dergisi tanıtım standı

3

Erdek'te 103. Kurtuluş Yılı Coşkuyla Kutlanacak

4

Bandırma’da kurtuluş coşkusu

5

AK Parti Erdek İlçe Yönetim Kurulu belli oldu, görev dağılımı yapıldı

6

Şahinburgaz’a anaokulu

7

Şahinburgaz’da müsilaj!