Edremit'te haşaratla mücadelenin stardı verildi
Edremit Belediyesi sinek ve sivrisinek ile mücadele için kolları erken sıvadı ve larva ilaçlamalarına çalışmaları başlandı.
Bölge Haberleri
Yayın: 05 Mart 2015 - Perşembe 17:35
Güncelleme: 05 Mart 2015 17:35
Edremit

Edremit Belediyesi sinek ve sivrisinek ile mücadele için kolları erken sıvadı ve larva ilaçlamalarına çalışmaları başlandı.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Büyükşehir Belediyesi’nin yetkisinde olmasına rağmen vatandaşları mağdur etmemek için sinekle mücadeleye başladıklarını söyleyip, sineksiz bir yaz mevsimi için mücadelenin süreceğini bildirdi.
Yaz mevsiminin en önemli sorunlarından olan sinekle mücadele için Edremit Belediyesi kolları erken sıvadı. Sinekle mücadelede larvasit uygulaması denilen ilk uygulamada öncelikle sineklerin üreyebileceği alanlar ilaçlanıyor.
Saka, Edremitlilerin sineksiz bir yaz geçirmeleri için belirlenen program dâhilinde ilçe genelinde ilaçlamaların yerine getirileceğini söyledi. İlaçlamanın Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından uzman veteriner hekim gözetiminde yapıldığını ifade etti.
İlk olarak larvasit uygulaması başladığını kaydeden Saka, “Öncelikle sineklerin barınabileceği ve üreyebileceği fosseptik ve rögar bacaları ile sulak alanlar ilaçlanıyor. Ardından ilaçlama program dahilinde devam edecek.” dedi.

  • Çarşamba 17.8 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.4 ° / 11.1 ° Şiddetli yağmurlu
  • Cuma 6.9 ° / 1.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
1

F-16’LAR 2026’NIN İLK GÜNÜNDE GÖK VATAN SEMALARINDA

2

Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Germiyan: “Kadına şiddet, işkenceye dönüştü”

3

Elif Kumal Son Yolculuğuna Uğurlandı

4

Elif Kumal’ın aracı gölden çıkarıldı!

5

Elif Kumal'ın cansız bedeni bulundu

6

Sırra kadem basan Elif'i arama çalışmaları 7'nci gününde; dijital verilerden de sonuç alınamadı

7

Kapıdağ’daki arama kurtarma çalışmalarına Kızılay’dan kesintisiz destek