Edremit sanat merkezine dönüştü
Edremit´in Altınoluk Mahallesi´nde bulunan tarihi Abdullah Efendi Konağı´nda dört sanatçının hazırladığı karma sergiler Belediye Başkanı Kamil Saka tarafından açıldı.
Bölge Haberleri
Yayın: 15 Ağustos 2016 - Pazartesi 20:12
Güncelleme: 15 Ağustos 2016 20:12
Edremit sanat merkezine dönüştü

Edremit´te sanat günleri kapsamında, Altınoluk Mahallesi´nde bulunan tarihi Abdullah Efendi Konağı´nda üç farklı alanda hazırlanan yaklaşık 150 eserin bulunduğu sergi Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´nın yaptığı açılışla birlikte sanatseverlerin ilgisine sunuldu.
Sanatçı Nesrin Uğurtay´ın suluboya çalışmalarından oluşan ?Renklerin Dili´ sergisi, Turan Atilla´nın gözünden ?Doğa Algısı´ sergisi ve Turgut Engin ile Mehmet Çavuşoğlu´nun ?Doğadan Yaşama´ sergisinin katılanlar tarafından büyük beğeni topladı.
Sanatın çağdaş uygarlığın temel taşlarından olduğunu vurgulayan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, ?Yaşadığımız sıkıntılı günlerde böylesi etkinliklere daha çok ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum. Türkiye´nin en büyük kültür merkezlerinden birini Edremit´te açıyoruz. Artık sanatçılarımız, sanatlarını icra edebileceği güzel atölyelere ve yaptıkları sanat eserlerini sergileyebilecekleri sergi salonlarına sahip olacaklar. Büyük bir kent olan Edremit´in sanatın kalbi olacak bu gibi alanları hak ettiğini düşünüyorum. En kısa sürede bu projemizi tamamlayıp hizmete açarak siz değerli sanatçılarımızı o çatının altında toplamayı ve Edremit´i sanat merkezi haline getirmek istiyoruz? dedi. Altınoluk´taki Abdullah Efendi Konağı´nda açılan karma sergiler 7 Ağustos 2016 tarihine ziyaretçiye kalacak.? dedi.
Haber Merkezi

  • Cumartesi 10.2 ° / -1.3 ° false
  • Pazar 13.6 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.2 ° / 7.3 ° false
1

Çömez, Kapıdağ’daki çalışmalara katıldı

2

Büyükşehir Belediyesi Elif için seferber oldu

3

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin davada, Kıvanç Tatlıtuğ 'tanık' olarak dinlenecek

4

Sırra kadem basan Elif’in erkek arkadaşı, adli kontrolle serbest

5

BALIKESİR VALİSİ: SONAR CİHAZIYLA GÖLETTE YAPILAN ARAMADA DA İZE RASTLANMADI

6

Erkek arkadaşıyla tartıştığı kamptan ayrılan Elif'i 265 kişi arıyor

7

İş insanı Yukay'ın ölümüne ilişkin duruşmada gemi kaptanı: Hiçbir bir cisme çarpmadım